F1: „A Mercedest övező bizonytalanság miatt nem írt még alá Hamilton”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 11:38
null
Hamilton szerződése az év végén jár le a Mercedesszel (Fotó: AFP)
A Mercedes csapatfőnökre, Toto Wolff elmondta, még nem tudja, mikor jelenthetik be Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását, azonban egyértelmű, hogy a brittel akarják folytatni. Ralf Schumacher úgy véli, a német csapatot övező találgatások állnak annak a hátterében, hogy a címvédő még nem határozott a jövőjéről.

 

 

7. OROSZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 10.00–11.30
2. szabadedzés: 14.00–15.30
SZEPTEMBER 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.00–12.00
Időmérő: 14.00–15.00
SZEPTEMBER 27., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 309.745 km) rajtja: 13.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 11., 14.10 Eifel Nagydí, Nürburgring
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao
November 1., 13.10Emilia Romagna Nagydíj, Imola

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton kontraktusa 2020 végén jár le a Mercedesszel, azonban míg csapattársa, Valtteri Bottas augusztus elején aláírta az új, egy évre szóló szerződését, addig a brit még mindig nem jelentette be a terveit a következő évekre. A csapatfőnök, Toto Wolff nemcsak a saját jövőjét illetően bizonytalan, hanem azt sem tudja, pontosan mikor egyeznek meg a címvédő versenyzővel.

„Úgy, hogy egymást követik a futamok, nem akarjuk, hogy a szerződéssel kapcsolatos tárgyalások elvonják a figyelmünket a a versenyzésről. A nagyobb szünetekben, mint a mostani, azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb irányba haladjunk, azonban még nem tudjuk, pontosan mikor kerül sor a bejelentésre. Az elmúlt három évben rá sem néztünk a szerződésre, ott porosodott a fiókban. Néha változik a helyzet, a környezet, és ez most egy olyan időszak, amikor egy újabb etapról, egy újabb útszakaszról döntünk, amelyet közösen akarunk folytatni. Most erről beszélünk" – magyarázta az osztrák, majd arra is kitért, van-e valamilyen határidő, amihez tartani szeretnék magukat.

Még idén döntetnünk kell, hiszen nem vághatunk neki egy új évnek úgy, hogy nem tudjuk, milyen pilótapárossal indulunk. Ettől még úgy hiszem, változatlan felállással folytatjuk. A mostani intenzív menetrendben egyszerűen nem volt még időnk, hogy eltöltsünk normálisan egy napot egymással, hiszen a kisebb szünetek a feltöltődésről szólnak. Eléggé lazán kezeljük a helyzetet, egy ponton azonban leülünk, elővesszük a szerződést, és megbeszéljük, min szeretnénk változtatni" – tette hozzá a Channel 4-nek adott nyilatkozatában.

A korábbi F1-es versenyző, s a rekordbajnok Michael Schumacher öccse, Ralf Schumacher úgy véli, a német gárdát övező találgatások állnak annak a hátterében, hogy Hamilton még nem hosszabbított.

Egyes pletykák szerint nem kizárt, hogy eladják a Mercedest, és az ebből fakadó bizonytalanságnak vannak következményei. Lewis meghatározó alakja a csapatnak, erős személyiség, biztosan drága, és egy évnél hosszabb távra akarja biztosítani a jövőjét. A gárdát övező találgatások jó okot adnak arra, miért húzódnak el ennyire a tárgyalások közte és a csapat között" – mutatott rá, és arról is szót ejtett, miként éli meg, hogy a brit akár már a most hét végi Orosz Nagydíj beállíthatja bátyja győzelmi rekordját.

Az emberek folyamatosan azt kérdezgetik tőlem, Lewis számít-e már minden idők legjobb versenyzőjének, hogy sorra dönti meg a testvérem rekordjait. Az én véleményem szerint ő számít a korszaka legjobbjának, mint ahogyan Michael is az volt a maga idejében. Nehéz összehasonlítani a bátyámmal, hiszen nagyon sok tényező játszik szerepet. Lewis rendelkezésére egy hihetetlen csomag is áll a briliáns tehetsége mellett. Michael esetében nem volt mindig ez a helyzet. Azonban az vitathatatlanul nagyszerű, amit Lewis ki tud hozni az autóból, és messze ő számít a mezőny legjobb versenyzőjének" – osztotta meg a gondolatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik