F1: a McLaren megmutatta különleges autófestését – képek

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.23. 18:23
null
A McLarent a „triple crown" ihlette (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren csapata közösségi oldalán rántotta le a leplet a különleges autófestéséről, amelyet a most hétvégén rendezendő Monacói, valamint az azt követő Spanyol Nagydíjon fog használni.

 

A McLaren már két évvel ezelőtt is emlékezetes Gulf-festéssel készült a hercegségbeli versenyre, és most ismét különleges dizájnt dolgozott ki. A wokingiakat a „triple crown” ihlette, amely az Indy 500-on, a Le Mans-i 24 órás versenyen, valamint a Monacói Nagydíjon elért győzelmet foglalja magába – azt a három legendás autóversenyt, amelyen a team 60 éves fennállása során diadalmaskodott.

A McLaren az Indy 500-as futamon 1974-ben Johnny Rutherford révén nyert először, az első monte-carlói F1-es sikert Alain Prost szállította 1984-ben, míg a Le Mans-i 24 órás viadalon1995-ben ért fel a csúcsra, amikor a GTR McLaren-autók az első, a harmadik, a negyedik és az ötödik helyen szelték át a célvonalat.

 

 

69. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 13.30–14.30
2. szabadedzés: 17.00–18.00
MÁJUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.30–13.30
Időmérő: 16.00–17.00
MÁJUS 28., VASÁRNAP
A verseny (78 kör, 260.286 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg

Az MCL-60-as hátsó narancssárga színezése az Indy 500-on, a középső fehér festése a Monacói GP-n, míg az orr-rész fekete dizájnja a Le Mans-i 24 órás versenyen először győztes gépnek állít emléket.

„A triple crown megszerzése az autósport legnagyobb teljesítménye. Büszkék vagyunk rá, hogy különleges autófestéssel ünnepelhetjük a McLaren Racing gazdag történelmét. A fennállásunk 60. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként az alapító Bruce McLaren előtt tisztelegve az egyedi festés emléket állít a triple crownt jelentő három győzelemnek” – jelentette ki a McLaren ügyvezetője, Zak Brown.

„Igazán megtisztelő, hogy részese lehetek a McLaren hatvanadik évfordulójának ünneplésében, és az egész csapat számára különleges lesz, hogy a most hétvégi Monacói Grand Prix-n három ikonikus és győztes McLaren-festést egyesíthetünk. A McLaren lenyűgöző rekordot tart Monacóban, és személy szerint óriási megtiszteltetés volt, hogy 2021-es versenyen dobogós eredményt értünk el. Nagyon keményen fogom nyomni ebben a nagyszerűen festő autóban, hogy Bruce McLaren és a csapat csodálatos örökségét ünnepeljük” – tette hozzá Lando Norris.

„Nagyon jól néz ki a triple crown ihlette festés, és nem is tudok jobbat elképzelni ahhoz, hogy teljesítsem az első F1-es monacói futamomat a McLaren versenyzőjeként. Bruce McLaren 1962-ben nyert Monte-Carlóban, és a csapatnak is nagyon gazdag története van ezen a helyszínen. Elképesztően büszke vagyok rá, hogy rajthoz állhatok az MCL60-as versenygéppel, amely ugyanazokat a színeket viseli, mint a triple crownt elérő autók” – osztotta meg gondolatait Oscar Piastri is.

A McLaren a most hétvégén rendezendő hercegségbeli verseny mellett a következő héten esedékes Spanyol GP-n is különleges autófestését fogja használni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik