H. L. 2021.02.23 10:12 Frissítve: 2021.02.23 11:17

F1: A Ferrari ledolgozta a lemaradása nagy részét – Vasseur

A Formula–1-es Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur szerint a Ferrari fejlesztéseinek köszönhetően visszanyerik a motorerőből származó lemaradásuk nagy részét.

Az Alfa Romeo bízik a Ferrari fejlesztéseiben (Fotó: Alfa Romeo Racing)

 

Mint beszámoltunk róla, az Alfa Romeo hétfőn tartotta a 2021-es autóbemutatóját a Varsói Nemzeti Színházban. A csapat az új festést kapó autó elején hajtott végre módosításokat, hiszen többek között megváltozott az orr-rész, az első szárny kialakítása, illetve az első felfüggesztés is. 

A hinwiliek célja, hogy visszatérjenek a középmezőny élére, azonban tudják, hogy még hosszú út áll előttük, így a mostani idényben megelégednének azzal, ha sikerülne előrelépniük az előző évhez képest. Ehhez azonban szükségük lesz a tavalyinál erősebb Ferrari-motorra is, amely a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) kötött titkos megállapodás eredményeként vált a mezőny leggyengébb hajtásláncává. 

A maranellóiak sok energiát fektettek a tél folyamán abba, hogy javítsanak az erőforrásukon, és Mattia Binotto elmondása szerint az új motor eddig a várt eredményeket hozta a tesztpadon. Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur bízik is benne, hogy visszanyerik a motorerőből származó lemaradásuk nagy részét, aminek révén előrébb mozdulhatnak az erősorrendben. 

Nagyon jó az együttműködésünk a Ferrarival. Hosszú, nagyon jó találkozónk volt a tél folyamán, amely során megvitattuk azokat a területeket, melyeken talán nem végeztünk tökéletes munkát tavaly. Jó úton járunk. Úgy gondolom, ami az ő oldalukat illeti, vissza fogják szerezni a lemaradásuk nagy részét, és az együttműködés egyre jobb és jobb lesz" – jelentette ki optimistán, majd a kocsira is kitért. 

„Ami az autót illeti, csak egy-két elemet veszünk át tőlük, nem többet, egyébként sem ez a partnerségünk legfontosabb pontja. A lényeg az, hogy tanulhatunk egymástól. A szabályok adta lehetőségek között ezzel kell dolgoznunk, és a lehető legjobb munkát kell végeznünk. A csapat filozófiája változatlan: holnap jobb munkát kell végeznünk, mint ma tettük. A nyolcadik helyen fejeztük be az előző idényt, szóval a célunk, hogy ennél jobb eredményt érjünk el az idén. Szóval továbbra is fejlődnünk kell minden területen, a versenypályán és gyárban is" – tette hozzá a szakember.
2021.02.24 13:17:16

F1 ZSOLDOS BARNA

Vajon miért rekedtek meg az alábbi F1-es versenyzők mindössze egy futamgyőzelemnél?

2021.01.26 17:04:18

F1 H. Á.

A vb állása, bemutatók, tesztidőpontok, versenynaptár, büntetőpontok, a világbajnokok listája.

2021.01.22 17:47:46

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.