Kékes árnyalatot kap a nevet váltó Ferrari Miamiban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 14:18
Niki Lauda 1974-ben kék kezeslábast viselve vezette a Ferrarit (Fotó: Getty Images)
Kék árnyalatot kap a Ferrari a jövő hét végi Miami Nagydíjra – az autó mellett a versenyzők kezeslábasán is a múltat idézi majd az olasz vállalat, amely azt ünnepli, hogy 70 éve van jelen az Egyesült Államokban.

 

Azt egyelőre nem lehet tudni, milyen mértékben változik kékre az autó, amely legutóbb 60 éve, az 1964-es idény utolsó két versenyén indult kék-fehér festéssel F1-es futamokon – akkor Enzo Ferrari konfliktusba keveredett az olasz autós szövetséggel licencügyben, és a Ferrari észak-amerikai versenycsapata nevezte be az autókat az Amerikai és a Mexikói Nagydíjra.

A hírek szerint két árnyalatot is láthatunk majd az autókon, az Azzurro La Plata halvány égszínkék, az Azzurro Dino pedig sötétebb, amelyet 1974-ben Clay Regazzoni és Niki Lauda is viselt.

A Ferrari közösségi oldalain egyelőre a pilóták kékes ruháját mutatta meg az olasz csapat.

A maranellói istálló továbbá bejelentette, hogy egy „történelmi, több évre szóló” megállapodás keretében a HP lett a csapat főszponzora – 2021 óta először. Az istállót a Miami Nagydíjtól kezdve Scuderia Ferrari HP-nek hívják majd, az amerikai technológiai óriás logója pedig felkerül a versenyautókra és a versenyzők ruhájára is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik