Hülkenberg Hamilton helyén? – Steiner megfontolná a Mercedes helyében

Vágólapra másolva!
2024.03.19. 19:17
Hülkenberg jó választás lenne a Mercedesnek? (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas csapatfőnöki posztjáról télen leköszönő Günther Steiner úgy gondolja, Nico Hülkenberg jó választás lenne a Mercedes számára.

Mint ismert, Lewis Hamilton február elején váratlanul aktiválta a kilépési záradékot az egyébként 2025 végéig érvényes szerződésében, és többéves kontraktust írt alá a Ferrarival. A bejelentés óta többek között az ülését pont a hétszeres világbajnok érkezése miatt elvesztő Carlos Sainz Jr., a mezőny rangidős pilótája, Fernando Alonso, a Formula–2-ben versenyző Kimi Antonelli, illetve a Red Bullnál dúló hatalmi harcok miatt egyre inkább kifelé kacsingató Max Verstappen is a jelöltek között szerepel. 

A Haas csapatfőnöki pozíciójából a tél folyamán leköszönő és azóta a német RTL-nél F1-es szakértőként tevékenykedő Günther Steiner nemrég egy váratlan nevet dobott be a kalapba, a német Toto Wolff helyében korábbi versenyzője, Nico Hülkenberg leigazolását is fontolóra venné. „Ha én lennék a Mercedes csapatfőnöke, nem mondanék nemet Hülkenbergre. Gyakran alábecsülik, és általában rosszkor volt rossz helyen. Talán ezúttal jókor lesz a jó helyen."

Az „ezüstnyilak" valószínűleg az idény későbbi szakaszában fognak csak döntést hozni, Wolff ugyanis számos alkalommal hangsúlyozta, időt szeretne hagyni magának, és Hamilton helyettesének kiválasztása előtt látni szeretné, miként alakul az idény, valamint a pilótapiac. „Szeretnék várni, és látni, miként halad az év, hogyan alakul a pilótapiac. Csak az idény későbbi szakaszában fogok dönteni."

38. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 22., PÉNTEK
1. szabadedzés2.30–3.30
2. szabadedzés6.00–7.00
MÁRCIUS 23., SZOMBAT
3. szabadedzés2.30–3.30
Időmérő6.00–7.00
MÁRCIUS 24., VASÁRNAP
A verseny (58 kör, 306.124 km) rajtja5.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00
Kínai Nagydíj, SanghajÁprilis 21., 9.00
Miami Nagydíj, MiamiMájus 5., 22.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik