„Alonso soha nem sodorna veszélybe senkit" – az Aston Martin kiáll versenyzője mellett

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 14:06
Russell Alonso mögött vesztette el az irányítást a Mercedes felett (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack spanyol versenyzője, Fernando Alonso védelmére kelt, és hangsúlyozta, nem ért egyet az Ausztrál Nagydíj versenye után kiosztott büntetéssel.

Fernando Alonso a hatodik pozícióban szelte át a célvonalat a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíj versenyén, ám végül nyolcadikként rangsorolták, miután a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a leintést követően bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta, amit a gyakorlatban húsz másodperces időbüntetéssé konvertált, mivel a versenyző értelemszerűen nem tudta letölteni a kiszabott szankciót.  

Az egyesek szerint túl enyhe, míg mások szerint inkább keménynek tartott ítéletet hosszas vizsgálódás előzte meg, melynek a végén a szövetség arra jutott, hogy a kétszeres világbajnok kiszámíthatatlanul és potenciálisan veszélyesen vezetett, és az utolsó körben száz méterrel korábban fékezett, mint előtte, ami megzavarhatta az őt üldöző George Russellt, aki falba csapódott a Mercedesszel.  

Noha az Aston Martinnak lett volna lehetősége, hogy fellebbezzen a büntetés ellen, ez nem történt meg, hiszen nem tudott új bizonyítékokkal előállni az ügy kapcsán. „Először is, az autósportban mindenki megkönnyebbült, hogy George rendben volt, és elsétált a baleset után. Szeretném tudatni mindenkivel, hogy teljes mértékben támogatjuk Fernandót. Ő a Formula–1 legtapasztaltabb versenyzője. Több nagydíjon állt rajthoz, mint bárki más, több mint húszévnyi tapasztalata van. Többszörös világbajnok több kategóriában is."

„Nehéz lenyelni azt, hogy ha húsz másodperces időbüntetést kapsz, miközben nem volt ütközés a mögötted haladó autóval, de el kell fogadnunk a döntést. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de új bizonyíték hiányában nem áll módunkban fellebbezni az ítélet ellen. Fernando fenomenális pilóta, és minden eszközt bevetett, hogy George előtt végezzen, mint ahogy láttuk azt tavaly Brazíliában is Sergio Pérez ellen. Ez az autósport művészete a lehető legmagasabb szinten. Soha nem sodorna veszélybe senkit" – jelentette ki a csapatfőnök, Mike Krack. 

38. AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MÁRCIUS 22., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Norris 1:18.564
2. szabadedzés1. Leclerc 1:17.277
MÁRCIUS 23., SZOMBAT
3. szabadedzés1. Leclerc 1:16.714
Időmérő1. Verstappen 1:15.915
MÁRCIUS 24., VASÁRNAP
Verseny1. Sainz, 2. Leclerc, 3. Norris
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00
Kínai Nagydíj, SanghajÁprilis 21., 9.00
Miami Nagydíj, MiamiMájus 5., 22.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik