F1: Toto Wolffot váratlanul érte Hamilton átigazolása

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 16:42
Fotó: Getty Images
Toto Wolff, a Mercedes Formula–1-es csapat főnöke meglepődött, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződött, a döntést a brit pilóta a hivatalos bejelentés előtti napon közölte vele.

 

Hamilton csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy távozik a Mercedestől, és a jövő évtől a Ferrarinál versenyez. Egy nappal korábban Wolff-fal is beszélt az átigazolásról.

„Tudtuk, hogy a hosszabbítás egy vagy talán két évre szólna” – mondta a csapatfőnök Hamilton szerződésével kapcsolatban, amelyet tavaly augusztusban írt alá, és szerepelt benne egy kivásárlási záradék is. Wolff hozzátette, azt is tudták a csapatnál, hogy legfeljebb 2025-ig marad majd a 39 éves sportoló, aki szerdán reggeli közben közölte a hírt Wolff oxfordi otthonában, döntését pedig azzal indokolta, hogy új kihívásra van szüksége.

„Nem tudtunk hosszabb időre elköteleződni, ő pedig élt a távozás lehetőségével” – hangsúlyozta Wolff, aki azt is megjegyezte, hogy nem próbálta lebeszélni Hamiltont az átigazolásról, csak a bejelentés időzítésére adott javaslatot, és ezt követően még egy órát kellemesen elbeszélgettek. 

„Teljes mértékben elfogadjuk, hogy a változó körülmények hatására meggondolhatja magát az ember.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik