F1: az FIA összeférhetetlenség miatt indított vizsgálatot Susie és Toto Wolff ellen

Vágólapra másolva!
2023.12.05. 19:28
null
Vizsgálat indult Susie és Toto Wolff ellen (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan megerősítette, hogy összeférhetetlenség gyanúja miatt vizsgálatot indított Susie és Toto Wolff ellen.

 

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a rivális csapatok panaszai után indított vizsgálatot Susie és Toto Wolff ellen. Susie Wolff jelenleg az F1 Academy ügyvezető igazgatójaként tevékenykedik, míg Toto Wolff a Mercedes csapatfőnöki posztját tölti be, ami az ellenfelek szerint lehetővé teszi a számukra, hogy olyan bizalmas információkat osszanak meg egymással, amelyekhez hagyományos úton nem juthatnának hozzá.

Susie Wolff a feltételezések alapján a csapatfőnöki megbeszéléseken elhangzottakhoz, míg Toto Wolff a FOM működésével kapcsolatos információkhoz férhet hozzá ilyen módon.

A Motorsport.com értesülései szerint az ellenfél csapatok nem akartak nyilvánosságot adni az ügynek, de az FIA elnökénél, Mohamed ben Szulajemnél lobbiztak a vizsgálat elindításáért. A szövetség kedd este rövid közleményben reagált az ügyre, és jelezte, hogy elindította az ügyet.

„Az FIA tisztában van azokkal a sajtóban megjelent spekulációkkal, miszerint a FOM személyzetének egyik tagja bizalmas információkat adott át az egyik Formula–1-es csapatvezetőnek. Az FIA megfelelőségi osztálya vizsgálja az esetet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik