F1: „Alonso és Hamilton sem győzné le Verstappent egy csapatban”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.14. 13:59
null
Verstappen (középen) Alonso (balra) és Hamilton (jobbra) mellett is megállíthatatlan lenne? (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Felipe Massa nem változtatna a Red Bull jelenlegi pilótafelállásán, szerinte Fernando Alonso és Lewis Hamilton sem tudná legyőzni Max Verstappent ugyanabban a csapatban.

 

 

Max Verstappen példátlan évet teljesít, számos rekordot adott át a múltnak, és minden eddiginél fölényesebb módon szerezte meg a világbajnoki címét. A holland 17 alkalommal szelte át elsőként a célvonalat, és összesen 524 pontot számlál, miközben csapattársa, Sergio Pérez mindössze két alkalommal nyert, és 266 ponttal gyűjtött kevesebbet.

A két versenyző között tapasztalt nagy különbség az idény egy pontján a Red Bullban is több kérdéseket vetett fel a 2024-es pilótafelállást kapcsán, ám rendre tagadták a mexikói elküldéséről szóló, időnként fel-felerősödő híreszteléseket. Pérez helyzete megosztja a véleményeket, egyesek szerint a „vörös bikáknak" olyan csapattársat kellene találnia, aki felveheti a harcot Verstappennel, míg mások szerint pont a mostani helyzet az ideális.

1. LAS VEGAS-I NAGYDÍJ
NOVEMBER 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 5.30–6.30
2. szabadedzés: 9.00–10.00
NOVEMBER 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 5.30–6.30
Időmérő: 9.00–10.00
NOVEMBER 19., VASÁRNAP
A verseny (50 kör, 310.05 km) rajtja: 7.00
A KÖVETKEZŐ FUTAM
November 26. 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Utóbbiak csoportját erősíti a korábbi Formula–1-es versenyző, Felipe Massa is, aki a holland Formule 1-nek adott interjújában kijelentette, nem lát okot Pérez menesztésére. „Amíg Max boldog, és a csapat megnyeri az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is, bölcs lenne úgy hagyni a dolgokat, ahogyan vannak. Max láthatóan jól érzi magát, és szinte minden versenyen nyer. Számára bármilyen változás romlást jelentene.”

„Amit Max az idei évben nyújt, példátlan szintű. Még ha Lewis Hamiltont vagy Fernando Alonsót ültetnénk a másik autóba, nem vagyok biztos benne, hogy bármi változna. Talán kicsit, de higgyék el, egyikük sem győzné le Maxot.”

„Persze mindannyian jobban szeretnénk, ha az utolsó verseny utolsó körében dőlne el a bajnokság, mint például 2021-ben Abu-Dzabiban. E gondolat mentén természetesen azt kívánjuk, hogy Max után a mezőny legjobb versenyzője vegye át Pérez helyét” – tette hozzá.

A McLarennél versenyző Lando Norris szerint ugyanakkor a mezőnyből öten is képesek lennének rá, hogy felvegyék a harcot Verstappennel. „Egy ponton én is olyan szeretnék lenni, aki harcba szállhat vele. Ki más lehetne még képes rá? Jó lenne, ha Hamilton ülne mellette, csodálatos lenne látni őt. Vagy Alonsót, (Carlos) Sainzot, (Charles) Leclerc-t és (George) Russellt. Mindannyian nagyszerű versenyzők, és megnehezítenék Max életét. Mindig is sok pletyka látott napvilágot velük és velem kapcsolatban is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik