F1: Vettel imádja, amit Verstappen művel az idén

Vágólapra másolva!
2023.09.14. 11:49
null
Sebastian Vettelt lenyűgözi Max Verstappen teljesítménye (Fotó: AFP)
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint a kétszeres vb-első és jelenleg is éllovas Max Verstappen tökéletesen kontrollálja a Formula–1-es mezőnyt.

A Red Bull holland pilótája a legutóbbi, Olasz Nagydíjon megdöntötte Vettel csúcsát azzal, hogy sorozatban 10. versenyét nyerte meg.

„Max tehetsége már korán egyértelmű volt, gokartos korában is nagyon magas szinten volt, hihetetlenül sikeres. Gyorsan alkalmazkodott a formaautókhoz, 17 évesen pedig már az F1-ben szerepelt. Kezdetben voltak hibái, de ezekből tanult, a nagy sebessége pedig megmaradt” – fogalmazott a német exversenyző.

„Most olyan helyzetben van, hogy mindent kontroll alatt tud tartani, és ezt tökélyre tudta fejleszteni. Imádni való, amit csinál, azt pedig saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz ilyen sorozatot felépíteni” – mondta Verstappen egymás után aratott futamgyőzelmeiről Vettel.

A holland pilóta akár már a jövő heti, Japán Nagydíjon biztossá teheti harmadik világbajnoki címét, miután az idény eddigi 14 futamából 12-t megnyert. Csapata, a Red Bull még hibátlan az idén, ugyanis a másik két versenyen a mexikói Sergio Pérez diadalmaskodott.

A világbajnokság most hétvégén a Szingapúri Nagydíjjal folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik