F1: Leclerc szeretne rajthoz állni a Le Mans-i 24 órás versenyen

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 12:02
null
Leclerc a helyszínen követte figyelemmel a legendás versenyt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc a helyszínen követte végig a Le Mans-i 24 órás versenyt, és jelezte, egy napon ő is rajthoz állna a legendás futamon.

 

 

Mint ismert, a Ferrari történelmi sikert aratott, hiszen 58 év után nyert újra a Le Mans-i 24 órás versenyen. A helyszínen szurkolta végig az eseményt Charles Leclerc is, aki még a szombati rajt előtt érkezett, és az éjszaka folyamán is követte az eseményeket. A Formula–1-ben eddig összesen ötször győzedelmeskedő versenyző nagyon élvezte a futamot, és a leintést követően jelezte, egy napon szeretne ő is a volán mögé ülni a legendás versenyen.

„Csodálatos érzés, főleg, hogy nyert a Ferrari. Ez hihetetlen visszatérés ennyi év után, nagyon különleges alkalmon. A másik Ferrari balszerencsés volt, hiszen kár keletkezett az egyik hűtőben, amivel időt vesztettünk. De azért voltam itt, hogy szurkoljak a csapatnak, és nagyon boldog vagyok, hogy a Ferrari nyert. Ez egy hihetetlen élmény! – jelentette ki az Eurosportnak, majd arra a kérdésre is felelt, ki szeretné-e próbálni magát a versenyen.

„Miért ne? Jó lenne. Ez egy hihetetlen esemény, biztos, hogy egy napon szeretném kipipálni ezt a rubrikát, de hogy mikor, azt még nem tudom. Rendkívül büszke vagyok arra, amit a Ferrari elért. Ez őrület!”

Leclerc Le Mans után Montreal felé fogja venni az irányt, hiszen a hétvégén rendezik az F1-es Kanadai Nagydíjat. A Ferrari a tavalyi Osztrák GP óta nyeretlen a sorozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik