F1: amerikai résztulajdonos az Alpine-nál – Ryan Reynolds a befektetők között

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 14:17
null
Az Alpine sokat vár az új partnerségtől (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alpine megerősítette, hogy egy olyan amerikai befektető csoport vásárolt kisebbségi részesedést a csapatban, amelynek tagja két hollywoodi sztárszínész, Ryan Reynolds és Rob McElhenney is.

 

 

 

A konstruktőri bajnokságban jelenleg az ötödik helyet elfoglaló Alpine anyavállalata, a Renault hivatalosan bejelentette, hogy az Orto Capital, a RedBird Capital Partners, valamint a Maximum Effort Investments által alkotott befektetőcsoport 24 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Formula–1-es csapatban, ami 200 millió eurós tőkeinjekciót jelent az enstone-iak számára.

A felsorolt cégek közül a RedBird Capital Partners több szálon is kötődik különböző sportágakhoz, míg a Maximum Effort Investments két hollywoodi sztár, Ryan Reynolds és Rob McElhenney tulajdonában áll.

„Ez a szövetség fontos lépés a teljesítményünk minden szinten történő javulása szempontjából. Az Orto Capital, a RedBird Capital Partners és a Maximum Effort Investments olyan nemzetközi szereplők, akik erős múlttal rendelkeznek a sport ágazatán belül, és elismert szekértelemmel rendelkeznek a média- és marketingstratégiák fellendítéséhez, ami nélkülözhetetlen a sportteljesítményünk hosszú távon történő támogatásához" – jelentette ki az Alpine vezérigazgatója, Laurent Mekies.

„Ez a partnerség felgyorsítja az Alpine fejlődését azáltal, hogy diverzifikálja a bevételi tényezőket, és növeli a márkaértéket" – tette hozzá a Renault Csoport vezérigazgatója, Luca de Meo.

A befektetésnek köszönhetően az Alpine értéke becslések szerint 900 millió dollárra nőtt.

A Ryan Reynolds–Rob McElhenney duónak van már tapasztalata a sport terén, hiszen ők ketten a társtulajdonosai az angol ötödosztályt megnyerő Wrexham AFC labdarúgócsapatnak is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik