F1: „Pérez másodszor nyert Bakiban, ő az utcák királya” – nemzetközi sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2023.05.01. 12:15
null
Az élete első vb-címéért ringbe szálló Sergio Pérezt méltatta a nemzetközi sajtó (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi sajtó főként a szombati sprintfutamot és a vasárnapi főversenyt is megnyerő Sergio Pérezt, a Red Bull mexikói versenyzőjét dicsérte a vasárnapi Formula–1-es Azeri Nagydíj másnapján.

 

ANGLIA
The Sun: „Telitalálat. Folytatódik a Red Bull egyeduralma, Pérez diadalmaskodott Bakiban csapattársa, Max Verstappen előtt, Lewis Hamilton csak hatodik a Mercedesszel. Az élről rajtoló Charles Leclerc a Ferrari első dobogós helyét harcolta ki az idén. Unalmas futamon vagyunk túl, a Red Bull-lal ezúttal sem lehetett felvenni a versenyt.”

Daily Mail: „Pérez visszahozta a vetélkedést a világbajnokságba azzal, hogy megverte Verstappent. A mexikói pilóta briliáns hétvégén van túl, mivel szombaton is ő volt a leggyorsabb.”

The Guardian: „Pérez semmi feltűnőt nem csinált a baki utcákon, de ő volt a legjobb a boxutcában kialakult káosz ellenére is.”

6. AZERI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 28., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:42.315
Időmérő: 1. Leclerc 1:40.203
ÁPRILIS 29., SZOMBAT
Sprintidőmérő: 1. Leclerc 1:41.697
Sprint: 1. Pérez, 2. Leclerc, 3. Verstappen
ÁPRILIS 30., VASÁRNAP
A verseny: 1. Pérez, 2. Verstappen, 3. Leclerc
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 7., 21.30Miami Nagydíj, Miami
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 28., 15.00Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

SPANYOLORSZÁG
Marca: „Nagyszerű hétvége Checo Pérez számára, aki 29-edszer állhatott fel F1-es dobogóra. Így már csak egy lépésre van attól, hogy utolérje a kolumbiai Juan Pablo Montoyát, és latin-amerikai történelmet írjon.”

Mundo Deportivo: „Perez ismét izgalmassá tette a vb-címért folyó küzdelmet. A mexikói meg akarja nehezíteni Verstappen dolgát.”

OLASZORSZÁG
Gazzetta dello Sport: „A világbajnok istálló ismét kemény leckét adott a mezőnynek Bakiban. Az idei negyedik futamon Pérez megverte Verstappent, a két bika között élesedik a helyzet a tabella elején.”

Tuttosport: „Leclerc megadta magát a Red Bulloknak, de odaért a dobogóra. A maranellóiak számára most félig tele van a pohár a nehéz szezonrajt után, és a következő versenyeken tovább akarnak javulni.”

FRANCIAORSZÁG
L'Équipe: „Pérez másodszor nyert Bakiban, ő az utcák királya. A Red Bull pilótájaként ötödször ünnepelhetett úgy, mindahányszor városi versenyen diadalmaskodott, az utcai pályákon senki sem érzi nála jobban magát.”

Le Parisien: „A Red Bull mintha egy másik bolygóról jött volna, Pérez és Verstappen esélyt sem hagyott a riválisoknak Azerbajdzsánban.”

AUSZTRIA
Kronen Zeitung: „Verstappen kritikusan nyilatkozott a leintés után, mert sokan elégedettek lennének a második hellyel, de ő a kivételek közé tartozik. A csapat sztárja sajnálja az elszalasztott győzelmet, és keményen bírálta az istállót.”

SVÁJC
Blick: „Fekete hétvége. Az Alfa-Sauber idén még sehol sem volt olyan esélytelen, mint Bakiban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik