F1: tovább folyik a jogi csata – volt főtámogatója beperelte a Williamst

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 15:16
null
A Williams 2019-ben kötött megállapodást a ROKiT-tal (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Williams korábbi főtámogatója, a ROKiT közel 150 millió dollárra perelte be a grove-i alakulatot egy floridai bíróságon.

 

 

A Williams 2019-ben lépett együttműködésbe a ROKiT-tal, és noha eredetileg egészen 2023 végéig szólt a partnerség, a felek a koronavírus-járvány okán eltolt 2020-as idényrajt előtt azonnali hatállyal felbontották a szerződést. Ennek hátterében a támogató az állítása szerint az állt, hogy a törölt versenyek miatt feleannyi pénzt akart fizetni (22-ből 17 futamot rendeztek meg végül az évben), ám ezt a csapat visszautasította, és véget vetett az együttműködésnek.

Az elmaradt szponzorpénz miatt per is indult a londoni bíróságon, ahol az istállónak adtak igazat. Az új kereslet szerint azonban a bíró akkor nem volt tudatában az alperesek valótlan állításainak, amelyekre már csak az eljárást követően derült fény.

Mint ismert, az akkori helyettes csapatfőnök, Claire Williams a szakítást követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az alakulat valamennyi kontraktusban foglalt kötelezettségét teljesítette a ROKiT-nak, ám a telekommunikációs cég most szerződésszegés okán indított pert a grove-iak ellen egy floridai bíróságon.

A ROKiT állítása szerint a csapat annak tudatában tett ígéret a versenyképes autó biztosításáról, hogy nem rendelkezett elég forrással a Formula–1-es gép fejlesztéséhez. A cég az anyagi veszteségért és a hírneve csorbulásáért egészen pontosan 149 528 550 dollár kártérítést követel a patinás istállótól.

A Motorsport megkeresésére a csapat is reagált a fejleményekre, és tisztázta, értesült a hamis vádakról, és bízik az igazságszolgáltatásban. „A Williams értesült a hamis állításokról. Miután egy bírósági ítélet már született a javunkra az Egyesült Királyságban, és ezen ítélet megerősítéséért sikeres petíciót nyújtott be egy amerikai szövetségi bíróságon is, a Williams továbbra is bízik az ehhez a sajnálatos ügyhöz kapcsolódó jogi eljárásokban."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik