F1: „Mazepinnek meg kell tanulnia, hogy a Haas rosszabb a Mercedesnél”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 15:23
null
Mazepinnek meg kell találnia a Haas határait (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy érzi, Nyikita Mazepin privát mercedeses tesztje hozzájárul ahhoz, hogy a pilóta most küszködik az amerikaiak autójával.

 

Nyikita Mazepin bemutatkozása eddig leginkább a megforgásokról szólt: az orosz versenyző az idénynyitó Bahreini Nagydíj hétvégéjén többször is megpördült, s ez okozta a futam első körében a kiesését is, majd az Emilia-romagnai GP első szabadedzésén újabb piruetteket mutatott be, és a tréning végén a falat is eltalálta, vagyis láthatóan nem érzi egyelőre a Haas idei gépének határait.

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 14.30–15.30
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.00–12.00
Időmérő: 14.00–15.00
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

A csapatfőnök, Günther Steiner szerint a versenyző helyzetét nehezíti, hogy korábban több privát teszten is részt vett a Mercedesszel, hiszen a Haas közel sem olyan könnyen kezelhető, mint az „ezüstnyíl".

Amikor tavaly a Mercedesszel tesztelt, szerintem megtanult bizonyos dolgokat, most viszont azt kell megtanulnia, hogy a mi autónk nem olyan jó, mint a Mercedesé. Nincs mit szépíteni vagy rejtegetni ezen, egyértelmű, hogy a Mercedes kocsija kevésbé temperamentumos, mint a miénk. De látom rajta, hogy nagyon igyekszik, talán egy kicsit túl is erőlteti. Neki kell megtalálni a határokat, nem nekünk. Segíthetünk neki ebben, ám mint többször is mondtam, a tanulási folyamat sokszor fájdalmas. Nehéz, de remélhetőleg egy bizonyos ponton túl már nem fog többször megpörögni, és sikerül megtalálnia a helyét" – idézi Steinert a RaceFans.

„Van egy egész évünk a tanulásra, de azért bízunk benne, hogy nem fog a teljes idény a megforgásokról szólni. Persze ez is a tanulás része, és mi pontosan erre használjuk a mostani esztendőt – tette hozzá, majd kitért a Mazepint érő kritikákra is. – Most mindenki őt használja bokszzsáknak, azonban ez csak még erősebbé fogja tenni, és jobbá fog válni. Emelt fővel kell előre mennie, és a következő versenyre kell fókuszálnia. Ő éppen ezt teszi, tegnap és ma is jó hangulatban volt a megbeszéléseken. Még ha ki is pördült, ez a fejlődés része, folyamatosan tanul. És neki jelenleg pont ez a dolga; tudja, hogy nem ment jól, ám azt is, hogy tudna jobban, szóval ebben a helyzetben csak menni kell előre" – osztotta meg a gondolatait a versenyzőjéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik