F1: Félre kellett tennem a büszkeségemet – Ricciardo

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 16:41
null
Ricciardo nem találta a tempót Imolában (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo a csapat utasítására kénytelen volt elengedni márkatársát, Lando Norrist az Emilia-romagnai Nagydíj versenyén. A pilóta az elmondása szerint nem neheztel a wokingiakra, hiszen teljesen korrekt döntés született, és tudja, van még hová fejlődnie.

 

Daniel Ricciardo a verseny korai szakaszában sok kört töltött el csapattársa, Lando Norris előtt, aki úgy érezte, sokkal gyorsabb is tudna lenni, ha tiszta lenne előtte a levegő. A brit ezt jelezte is a csapatnak, amely nem várt sokáig, s szólt az ausztrálnak, hogy engedje el a márkatársát, mert látni szeretné, hogy ő milyen tempóra lenne képes. Ricciardo rövidesen eleget is tett a McLaren kérésének, és a köridők Norrist igazolták, aki gyorsan elhúzott a 3-as rajtszámú MCL35M-es előtt.

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:15.551
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.958
Időmérő: 1. Hamilton 1:14.411
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Norris
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

A fiatal brit útja ezt követően egészen a dobogó alsó fokáig vezetett, míg az ausztrál hatodikként, szűk harminc másodperces lemaradással a csapattársa mögött szelte át a célvonalat.

„Félre kellett tennem a büszkeségemet. Tényleg úgy érzem, hogy korrekt volt velem a csapat, hiszen elég időt hagytak nekem, hogy megmutassam, milyen tempóra vagyok képes. Voltak körök, melyekben elég tisztességes köridőket értem el, de amikor jobban megnyomtam, elkezdtem koptatni a jobb első gumimat. Szóval kaptam időt arra, hogy megmutassam, mi van bennem. A mostani tempóm nem volt elég jó, így nem is megyek bele jobban a dologba, elég korrekt volt a csapat" – nyilatkozta Ricciardo a leintést követően.

Az ausztrál a McLaren által közölt futamösszegzésében azt is kiemelte, leginkább a gumikopással küszködött a verseny során, de örül az alakulat által megszerzett pontoknak.

Nem volt ez egy csodás verseny a részemről, de legalább segítettem a hatodik helyemért járó pontokkal a csapatnak a konstruktőri bajnokságban. Gratulálok Landónak, nagyszerű futamot teljesített, és jó látni, milyen tempója van a kocsinak. Az én versenytempóm ugyanakkor egyáltalán nem volt különleges, szóval még többet kell dolgoznom rajta, és fejlődnöm kell" – tette hozzá.

A McLaren két versenyt követően 41 ponttal a csapatbajnoki tabella 3. helyét foglalja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik