F1: Pérez az Alfa Romeónál; Räikkönen visszavonul – sajtóhír

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 14:06
null
A legfrissebb hírek szerint Pérez lehet Räikkönen utódja az Alfa Romeónál (Fotó: AFP)
Egyre több forrás számol be arról, hogy Sebastian Vettel a Racing Pointból jövőre Aston Martinná alakuló csapatnál folytatja, és Lance Stroll csapattársa lesz. Az így távozni kényszerülő Sergio Pérez a legfrissebb hírek szerint az Alfa Romeóhoz tart, ahol a visszavonuló Kimi Räikkönen helyét foglalhatja el.

 

Mint ismert, a Ferrari nem hosszabbította meg Sebastian Vettel év végén lejáró szerződését, s a bejelentés óta folyamatosak a találgatások a német versenyző jövőjével kapcsolatban. A legutóbbi sajtóértesülések arról szólnak, hogy a négyszeres világbajnok a Racing Pointból Aston Martinná alakuló csapatnál köthet ki, méghozzá Sergio Pérez helyén.

Bár a felek kerülték a témát, a Magyar Nagydíjon adott nyilatkozataikból kiderült, van valóságalapja a pletykáknak, és maga a mexikói pilóta is megerősítette, hogy ha megvalósul Vettel Aston Martin-os szerződése, akkor valószínűleg neki kell távoznia, illetve azt is elárulta, már más csapat is felvette vele a kapcsolatot.

A Formula–1 hivatalos oldalának írója, Lawrence Barretto a forrásaira alapozva azt állítja, a mexikóit megkereső gárda az Alfa Romeo, amelynél jelenleg a mezőny rangidős pilótája, Kimi Räikkönen és a Ferrari akadémiájáról érkező Antonio Giovinazzi alkotja a párost. A Ferrarival kötött partneri megállapodás értelmében az egyik ülést a Ferrari fiatalja kapja, így az istálló az F1-es folytatást illetően még nem döntő finn helyét ajánlotta fel Péreznek.

A mexikóinak nagyon más opciója nem is lenne, az Alfa Romeo mellett esetleg a Haasnál találhat ülést magának. A pilóta és menedzsere már korábban is egyeztetett az amerikai istállóval, azonban most nem tűnik úgy, hogy a felek erőltetnék az összeállást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik