F1: nagylelkű sportfelügyelők – Sainz megtartotta 6. helyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 19:15
A Spanyol Nagydíj egyik hőse Martin Donnelly volt, az egykori F1-es pilóta a barcelonai versenyhétvége sportfelügyelő testületének tagjaként (az amerikai Tim Meyer és a cseh Radovan Novák társaságában) kiváló munkát végzett, nem hozott szigorú büntetéseket, s neki és társainak köszönhetően Carlos Sainz Jr.  megtarthatta hazai pályán megszerzett hatodik helyét.

A Toro Rosso pilótája a verseny előtt még akkor indult el a bokszból a rajtrácsra, amikor piros volt a lámpa, de ezt a szabálytalanságot megúszta egy figyelmeztetéssel.

A rajt előtt fél órával kinyit a bokszutca, a pilótáknak 15 percük van arra, hogy elinduljanak felálljanak a rajtrácsra. Sainz túlságosan türelmetlen volt, és idő előtt elindult. Emiatt időbüntetést kaphatott volna a versenyed, de Donnelly és társai meg akarták hallgatni a spanyolt, aki végül elég magyarázatot adott ahhoz, hogy megússza az esetet figyelmeztetéssel.

A remek rajtja után a 3. helyen is száguldó Sainz végül hatodik lett a futamon.

A sportfelügyelők a Mercedes-pilóták első körös ütközést versenybalesetnek nyilvánították, és csak Kevin Magnussent büntették meg (10 másodperc és 2 büntetőpont), mert a hajrában kilökte a pályáról csapattársát, Jolyon Palmert.

Még pénteken Sebastian Vettel még az első szabadedzés végén indult el túl későn, már piros lámpánál a bokszból, de Donnellyék őt nem vonták felelősségre, mert azonnal megállt.

Mindez azért becsülendő, mert az elmúlt években sokszor hoztak túl szigorú döntést az F1-es sportfelügyelők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik