Formula-1: Barrichello úgy érzi, rutinja előnyt jelent Barcelonában

Vágólapra másolva!
2010.05.05. 16:30
A Williams-istálló háza táján bizakodva várják a hétvégi Spanyol Nagydíjat, ugyanis a barcelonai pálya vonalvezetése passzol az istálló pilótáinak stílusához. Rubens Barrichello úgy véli, rutinjának köszönhetően előnyben lehet, mivel a pályán elég nehéz előzni.

„A többi csapathoz hasonlóan mi is nagyon jól ismerjük a barcelonai ringet, hisz rengeteget teszteltünk itt. Bizakodóak vagyunk, hiszen a pálya nyomvonala kedvező a versenyzőink stílusának, ráadásul néhány új aerodinamikai frissítést is végrehajtottunk az autókon – adott betekintést a Williams felkészülésébe Sam Michael technikai igazgató. – Új első szárnyakkal érkezünk Barcelonába, de módosítottunk az oldalsó légterelő szárnyakon, illetve a szélső tükrökön. Teszteltük a hátsó szárnyat is, most több időnk volt a fejlesztésekre, mint Sanghajban."

„A ringen egymást váltják a gyors és lassú szakaszok, ezért nem a hosszabb egyenesek végén, hanem a kanyarokban elérhető maximális sebesség a legfontosabb a jó eredményhez. Ehhez nyújthat segítséget az új aerodinamikai csomagunk. Mivel mindenki jól ismeri a pálya vonalvezetését, nehéz lesz az előzés. Az időjárás változása alaposan felrázhatja a mezőnyt, de ha nem jön közbe semmi, a tapasztaltabb pilóták előnyben lesznek" – vélekedett Rubens Barrichello, a csapat rutinos pilótája.

A Williams legeredményesebb versenyzője a Spanyol nagydíjak történetében Nigel Mansell, aki három alkalommal – 1987, 1991, 1992 – lett futamgyőztes, ebből kétszer a barcelonai ringen. A brit istálló legutóbb 1997-ben nyert itt Jacques Villeneuve révén, aki abban az évben a világbajnoki címet is megszerezte mind egyéniben, mind pedig a csapata számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik