Flavio Briatore: Alonso sok mindenben felülmúlja Schumachert

Vágólapra másolva!
2008.12.27. 11:08
Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke szerint a spanyol Fernando Alonsónak olyan képességei vannak, amelyekkel még a hétszeres világbajnok német Michael Schumacheren is túltesz – különösen olyan helyzetekben, amikor nagy nyomás nehezedik versenyzőre.
Briatore szerint Alonso jobb Schumachernél
Fotó: Imago (archív)
Briatore szerint Alonso jobb Schumachernél
Briatore szerint Alonso jobb Schumachernél
Fotó: Imago (archív)
Briatore szerint Alonso jobb Schumachernél

Flavio Briatore bátor kijelentést tett, amikor azt mondta, Fernando Alonso jobb Michael Schumachernél.

Noha a Renault csapatfőnöke nem sok érvet sorakoztatott föl véleménye mellett, azt kiemelte, biztosan létezik egy olyan terület, amelyben a spanyol sokkal jobb, mint a hétszeres világbajnok, ez pedig az éles helyzetek kezelése.

„Két különböző pilótáról van szó a Formula–1 két különböző korszakában. De kettejük közül, úgy vélem, Fernando kevesebbet hibázik, mint Michael” – mondta Briatore az F1 Racing magazinnak.

„Minél több nyomás van Fernando vállán, annál jobban teljesít. Michael nem kezelte olyan jól az éles helyzeteket” – mondta a Renault csapatfőnöke.

Briatore arra is kitért, Alonso McLarennél tett kitérője érett versenyzőt faragott a spanyol pilótából.

„Fernando, az Fernando. Egy év tapasztalatával tért vissza, ami ezen a szinten rendkívül sokat számít. Tudtam, nehéz lesz neki ott, mert Fernandónak a dolgok emberi oldala is nagyon fontos. Éreztem, hogy nem boldog a McLarennél, de nem haragudtam rá, amiért elment, csak szomorú voltam” – tette hozzá Briatore.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik