Toyota-bemutató: Jarno Trulli reális célnak tartja a dobogót

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 12:15
A tavalyi, csalódást keltő szezon után a Toyota jelentősen feljebb akar lépni a rangsorban, sőt a csapat rutinos olasz versenyzője, Jarno Trulli még a dobogós helyek megszerzését sem zárja ki az 59. Formula-1-es világbajnokság futamain. Az istálló csütörtökön tárta a nyilvánosság elé idei autóját, a TF108 kódjelű konstrukciót.
Jó szereplést vár a Toyota Jarno Trullitól és Timo Glocktól
Reuters
Jó szereplést vár a Toyota Jarno Trullitól és Timo Glocktól
Jó szereplést vár a Toyota Jarno Trullitól és Timo Glocktól
Reuters
Jó szereplést vár a Toyota Jarno Trullitól és Timo Glocktól

„Sokkal jobban kell szerepelnünk, mint 2007-ben. Hiszek abban, hogy technikai és szakmai hátterünk is vetekszik a legjobb csapatok feltételeivel, ezért keményen küzdenünk kell azért, hogy javítsunk a teljes „csomagon” – jelentette ki John Howett csapatfőnök.

A Toyota a legutóbbi szezonban 13 pontot szerzett, hatodik helyen végzett a konstruktőrök között. A pilóták között Jarno Trulli (8 pont) a 13., míg az idei évet kihagyó Ralf Schumacher (5) a 16. lett. A német versenyző helyére honfitársa, a GP2-es sorozatban 2007-ben győztes Timo Glock érkezett.
„A dobogós helyezés mindig reális és elérhető célkitűzést jelent. Természetesen most még óvatosan kell bánnunk a jóslatokkal, hiszen a Formula-1 rendkívül kemény sportág. Így nem is várhatjuk el, hogy azonnal a csúcsra kerülünk” – mondta Trulli.

Az olasz versenyző tudja, még dolgozniuk kell a topcsapatok utoléréséhez.

„De úgy gondolom, hogy bekerülhetünk a legjobbak közé, folyamatosan pontokat szerezhetünk, ha jó munkát végzünk a téli időszakban. Ez azt jelentheti, hogy időnként a dobogóra is kerülhetünk” – jelentette ki a rutinos pilóta.

Trulli hozzátette: biztos abban, hogy a Toyota tanult az elmúlt esztendő tapasztalataiból.

„Nehéz szezonon vagyunk túl, de már tudjuk, milyen területeken kell javulnunk. Időnként megfelelően gyors volt a tempónk, de akkor sem értünk el kiemelkedő eredményt. Ezen a téren mindenképpen javítanunk kell” – szögezte le Trulli.

A Toyota vasárnap Jerezben teszteli először az idei sorozatra készült autóját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik