Lewis Hamilton attól fél, hogy őt is megbüntetik a fudzsi balesetért

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 13:59
A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton attól fél, hogy a versenyfelügyők megbüntethetik, mert a Toro Rosso és a Red Bull csapat vádjai szerint állítólag balesetet okozott a Japán Nagydíjon. A 22 éves brit pilóta – Sebastian Vettelhez hasonlóan – tíz rajthelyes büntetést kaphat. Hamiltont, illetve Mark Webbert és Vettelt – akik biztonsági autó és a McLaren-Mercedes versenyzője mögött haladva ütköztek össze – még a Kínai Nagydíj hétvégéjén meghallgatják.
Lewis Hamilton attól tart, hogy beleköpnek a levesébe
REUTERS/Nir Elias
Lewis Hamilton attól tart, hogy beleköpnek a levesébe
Lewis Hamilton attól tart, hogy beleköpnek a levesébe
REUTERS/Nir Elias
Lewis Hamilton attól tart, hogy beleköpnek a levesébe

Hamilton esetében azt vizsgálják, hogy mennyire viselkedett kiszámíthatatlanul a safety car mögött, egészen pontosan azt, hogy valóban össze-vissza gyorsítgatott és lassított-e, és ezért rohant-e bele Vettel Webber autójába hátulról.

Vettelt (Toro Rosso) már Fudzsiban, a verseny után megbüntették, ő az időmérő edzésen elért pozíciójához képest tíz hellyel hátrébbról indul majd a Kínai Nagydíjon.

Az ügyben azután kezdett el vizsgálódni az FIA, hogy Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke egy, a Youtube-on is elérhető videófelvételt (lásd a cikk alatt) csatolt a bedványához, és úgy gondolja, hogy ez Hamilton vétkességét bizonyítja.

„Jó hétvégém volt, nem tettem egy rossz lépést sem, nem tettem semmi olyat, amellyel bárki mást veszélyes helyzetbe hoztam volna” – nyilatkozta az újonc angol.

„Megérkeztem Kínába, és hirtelen meg akarnak büntetni valamiért. Úgy gondolom, ez igazán káros a sportágra nézve, hiszen a Formula–1-et kemény, de tisztességes sportként tartják számon. Én ilyen szellemben probálok versenyezni, csakis tisztességesen.”

„Volt néhány furcsa helyzet ebben az évben, amikor engem valamiféle rossz emberként akartak láttatni, most pedig meg akarnak büntetni” – tette hozzá.

Megkérdezték Hamilton ügyében Heikki Kovalainent is, de a Renault versenyzője inkább védte, mint bírálta versenyzőtársát.

„Nem tudom, mi történik majd (a meghallgatáson) (…). Csak annyit kell elmondanom, hogy amikor én Hamilton mögött haladtam, egy kicsit tényleg gyorsítósdi-lassítósdit játszott, de én nem szóltam a csapatomnak, mert nem gondoltam, hogy ez túl veszélyes. Én képes voltam követni, amit csinál.”

VIDEÓ – VETTEL ÉS WEBBER ÜTKÖZÉSE HAMILTON MÖGÖTT A JAPÁN NAGYDÍJON

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik