Az ismét „gyanús” McLaren továbbra is együttműködik az FIA-val

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 10:33
A McLaren-Mercedes szűkszavú közleményben jelentette be, hogy továbbra is együttműködik a Nemzetközi Automobil-szövetséggel a néhány hónappal ezelőtt kirobbant Formula-1-es kémügy tisztázásában és már tudják, újabb bizonyítékok jutottak el az illetékesekhez. Amint azt lapunk megírta, a szeptember 13-a kiírt újabb meghallgatásra beidézték a teljes wokingi csapatot, ugyanakkor a motorsport Világtanács fellebbviteli bizottsáhga későbbre halasztotta ülését.
Pályán kívül is "zajlik" a McLaren-Ferrari csata
Reuters
Pályán kívül is "zajlik" a McLaren-Ferrari csata
Pályán kívül is "zajlik" a McLaren-Ferrari csata
Reuters
Pályán kívül is "zajlik" a McLaren-Ferrari csata

„A McLaren Racing értesült arról, hogy új bizonyítékok jutottak az FIA-hoz a jelenleg is zajló vizsgálat kapcsán. Ennek eredményeként arról értesítettek bennünket, hogy a fellebbviteli bizottság szeptember 13-ra tervezett meghallgatását a motorsport Világtanács megbeszélése váltja. A McLaren továbbra is együttműködik az FIA-val” – áll a világbajnoki pontversenyeket vezető istálló hivatalos közleményben.

A wokingiak állásfoglalása nem nyilvánít véleményt, de ez nem is várható, hiszen rendkívül komplikált ügyről van szó. Az viszont biztos, hogy hamarosan újabb részletetekkel „gazdagodik” a botrány, de egyelőre az FIA sem hozza nyilvánosságra a részleteket.

Tehát az újabb bizonyítékokról semmit sem lehet még tudni, de valószínűsíthető, hogy terhelőek lehetnek a McLarenre, különben nem hívták volna meg a teljes „vezérkart” szeptember 13-ra. Elsőfokon az FIA egyébként bűnösnek találta a csapatot, de szankciómentes határozatot hozott.

A testület július 26-án nem talált arra utaló bizonyítékot, hogy az istálló felhasználta volna a birtokába került titkos dokumentumot, amely a Ferrari fejlesztési terveit tartalmazta.

Szerdán egyébként az FIA-idézés mellett a hírügynökségek azt is nyilvánosságra hozták, hogy a modenai ügyészség lezárta vizsgálatát a Ferrari korábbi főmérnöke, Nigel Stepney ellen, akivel szemben számos gyanú merült fel. Állítólag tőle jutott el közel 800 oldalnyi titkos dokumentáció a McLaren állásából felfüggesztett főtervezőjéhez, Mike Coughlanhez.

Ráadásul Stepney gyanúsítják azzal is, hogy a Monacói Nagydíj előtt titokzatos fehér port szórt Kimi Räikkönen autójának benzintankjába.

Az ügyet a modenai ügyészség vizsgálta eddig és most Giuseppe Tibis főügyész szerint megvannak a bizonyítékok Stepney ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik