Ron Dennis besokallt, még a Török Nagydíj előtt szabadságra megy

Vágólapra másolva!
2007.08.06. 15:21
Szabadságra megy ebben a hónapban Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, aki Formula–1-es karrierje talán legnehezebb heteit hagyta maga mögött. Az angol sportvezető a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton futamgyőzelme ellenére fáradtnak és levertnek tűnt.
Ron Dennis (jobbra) és Fabrizio Borra, Fernando Alonso személyi edzője és masszőre
Ron Dennis (jobbra) és Fabrizio Borra, Fernando Alonso személyi edzője és masszőre
Ron Dennis (jobbra) és Fabrizio Borra, Fernando Alonso személyi edzője és masszőre
Ron Dennis (jobbra) és Fabrizio Borra, Fernando Alonso személyi edzője és masszőre

Dennis a hétvégén be is vallotta, hogy az istállón belül kirobbant botrány őt személyesen is megviselte.

„Érzelmileg teljesen kimerültem” – mondta a 60 éves nagyfőnök.

„Hihetetlenül örülök, hogy most kiveszek egy kis szabadságot. A legtöbb dolgot és problémát, amelyek a hétvégén felszínre kerültek, az igazgatónak, Martin Whitmarshnak kell majd kezelnie.”

„Kiengedjük a gőzt a fejekből, és mostantól fogva a Török Nagydíjig kezeljük majd a problémát.”

„A csapat nem csupán egy szó, ez egy életforma” – folytatta a McLarennél 1980 óta vezető tisztséget betöltő résztulajdonos.

„Mi egy zárt család vagyunk, amelynek vannak néha és lesznek is nehéz időszakai. De továbbra is összetartunk, és hűek maradunk az értékeinkhez.”

Dennis kényszeredetten beismerte: az ő korában ez efféle nehézségek már igénybe veszik az embert.

„Az én dolgom az, hogy fenntartsam a nyugalmat a csapatban, vezetője legyek a kollégáimnak, és megpróbáljam megerősödve kihozni őket az igen nehéz időszakokból. Megerősödve mint csapat, és megerősödve mint személyiség.”

Mint megírtuk, a McLarennél eszkalálódni látszik a hidegháború a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a trónkövetelő, vb-éllovas Lewis Hamilton között.

A régóta lappangó ellentétek szombaton kerültek felszínre, amikor Alonso pestiesen szólva megszívatta fiatal angol csapattársát az időmérő edzés végén.

A dolgok alakulása mégis Alonso számára volt frusztráló, hiszen megbüntették, csak a hatodik kockából rajtolhatott, és negyedik lett a versenyen, miközben Hamilton győzött.

Idősebb olvasóink emlékezhetnek, hogy Ron Dennis csapatfőnöksége alatt már volt hasonló ellentét a McLaren versenyzői között, mégpedig 1998-ban és 1989-ben, amikor Ayrton Senna és Alain Prost akasztott tengelyt egymással a vb-címért folytatott küzdelemben.

Akkor bebizonyosodott, hogy erős karakterű, tehetséges és ambiciózus pilóták esetében az efféle válságokat senki – még Ron Dennis sem – képes kezelni.

A hidegháború 1989-ben Prost távozásához vezetett a wokingiaknál, és már a jelen helyzetben is megkzdődtek a találgatások arról, hogy Alonso nem tölti ki a szerződését a McLaren-Mercedesnél.

VIDEÓ – ÍGY LECKÉZTETTE ALONSO HAMILTONT


VIDEÓ – ÍGY REAGÁLT RON DENNIS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik