Fehérvár FC: idegenben gólzápor, Felcsúton nulla nulla

Vágólapra másolva!
2019.07.18. 19:50
null
Marko Scsepovics (jobbra) több helyzetet is kihagyott (Fotó: Dömötör Csaba)
A Fehérvár FC megőrizte a hazai visszavágón négygólos előnyét a montenegrói FK Zeta ellen, a 0–0 továbbjutást ért. A következő körben a fehérváriakra a liechtensteini FC Vaduz vár.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Fehérvár FC–FK Zeta(montenegrói) 0–0
Felcsút, Pancho Aréna, 2841 néző. Vezette: McLaughlin (ír)
Kiállítva:
D. Vukcsevics (74., FK Zeta)
Továbbjutott: a Fehérvár FC, 5–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Pihentetés? Tartalékolás? Rotáció?

Szó sem lehet róla! Elég csak megnézni a Mol Fehérvár FC csütörtök esti kezdőcsapatát – ha valaki arra gondolt, hogy a Montenegróban elért 5–1-es győzelem után a magyar csapat nem a legjobbjaival vívja meg a visszavágót, vagy Marko Nikolics lehetőséget ad olyan játékosoknak, akik korábban kevesebbet szerepeltek, tévedett.

Tény, hogy a piros-kékek kezdőcsapata nem egyezett meg az egy héttel ezelőttivel, de hogy tartalékos lett volna a kupagyőztes, azt nem mondhatjuk. Kovács István, Huszti Szabolcs és a Ferencvárostól megszerzett Ivan Petrjak nem volt a kezdőcsapat tagja Podgoricában, most viszont ott voltak a gyepen a kezdő sípszó pillanatában.

Az ukrán légiós tehát először kezdett új klubjában, mi több, azonnal gólt szerezhetett volna volna, de ígéretes helyzetben a kapu fölé lőtt. A megoldást ezzel együtt tapssal jutalmazta a fehérvári közönség, és itt érdemes megállni fél mondat erejéig: a nagy különbségű idegenbeli sikert követően biztosra vehető volt a Fehérvár továbbjutása, ráadásul a kínos bacilusügy miatt ismét Felcsútra kényszerült a csapat, ehhez képest mégis majdnem telt ház, lelkes szurkolótábor fogadta. Nem volt meglepő, hogy a piros-kékek ragadták magukhoz a kezdeményezést, labdarúgói irányították a játékot, és birtokolták többet a labdát, de az is látszott, a négygólos előny birtokában nehéz olyan fordulatszámon pörögni, mintha valódi tétmérkőzés lenne ez.

A fedezetsorból Anel Hadzic lépett vissza legtöbbször a belső védők felé, hogy elkérje a labdát, Petrjak a szélen kezdett, de rengeteget változtatta pozícióját, gyakran feltűnt középen vagy a másik oldalon, és bizonyítási kedvét mi sem jelzi jobban, hogy fél óra elteltével már a harmadik lövési kísérleténél tartott – igaz, a kaput nem találta el.

Ugyancsak motiváltnak tűnt Kovács István, látszott, meg akarja mutatni, a kezdőcsapatban a helye minden mérkőzésen: rengeteget mozgott, próbált üres területre futni, hogy a társak megtalálják a labdával, érezni lehetett, élvezni akarja a játékot. Ahogy megszoktuk, a két szélen Loic Nego és Stopira menetrendszerűen zakatolt fel és alá a vonalak mentén, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a fehérváriak az első félidőben, bár erre nem is voltak rákényszerülve. Ettől függetlenül az első félidő nem volt unalmas, de igazán szórakoztató sem.

A második félidőben sem változott igazán a játék képe. A Mol Fehérvár FC uralta a játékot, de nem törte össze magát, hogy ziccereket alakítson ki, így inkább a mezőnyben zajlott a játék, ott pedig a magyar együttes kontrollálta az eseményeket. Hadzic lövésénél hördültek fel először a nézők, ám amikor bő egy óra játék után a montenegrói csapat került nagy helyzetbe, a nézőtéren itt-ott füttyszó harsant – egyértelmű, hogy a nézők többsége nem volt elégedett a látottakkal.

A hajrához érkezve megfogyatkozott a vendégcsapat, de ettől sem lett döntően más a játék, hiszen a Zeta futballistái ugyanúgy védekeztek, csak a szórványos ellentámadásokra maradt egyel kevesebb emberük... Az utolsó percekre Futács Márkó is beszállt, már az első mozdulatán látszott, hogy mindenképpen gólt akar szerezni, rögtön célba is vette a Zeta kapuját, de az eredmény nem változott. A Fehérvár hozta a kötelezőt, letudta a visszavágót, és ha nem is kápráztatta el a közönségét, gond nélkül továbbjutott. 0–0

A meccs közben az is kiderült, hogy a következő ellenfele a liechtensteini Vaduz lesz.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS – JÚLIUS 24., SZERDA
20.00: Ferencváros–Valletta FC
Budapest, Groupama Aréna
VISSZAVÁGÓ – JÚLIUS 30., KEDD
20.00: Valletta FC–Ferencváros
Ta'Qali, Centenary Stadion
EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS – JÚLIUS 25., CSÜTÖRTÖK
18.55: Budapest Honvéd–Universitatea Craiova
Győr, ETO Park
20.00: Mol Fehérvár–Vaduz
Felcsút, Pancho Aréna
21.00: Torino–DVSC
Alessandria, Giuseppe Moccagatta Stadion
VISSZAVÁGÓ – AUGUSZTUS 1., CSÜTÖRTÖK
18.15: Universitatea Craiova–Budapest Honvéd
Craiova, Ion Oblemenco Stadion
18.30: DVSC–Torino
Debrecen, Nagyerdei Stadion
19.00: Vaduz–Mol Fehérvár
Vaduz, Rheinpark Stadion

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik