Sportlövészet: fegyelmi eljárás alá vonták és felfüggesztették Sidi Pétert

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2021.05.12. 15:26
null
Fegyelmi eljárás alá vonták és felfüggesztették Sidi Pétert (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Sportlövők Szövetsége fegyelmi eljárást indított Sidi Péterrel szemben. Az eljárás Péni István azon bejelentése alapján indult, amely szerint a magyar delegáció egyik tagja az engedélye nélkül belépett a szállodai szobájába a márciusi indiai világkupaversenyen.

 

„A Magyar Sportlövők Szövetsége fegyelmi eljárás megindítását rendelte el Sidi Péter sportlövővel szemben a Fegyelmi Szabályzat 2. §. (e) pontjába ütköző cselekményének alapos gyanúja miatt, egyben az elnökség úgy döntött, hogy a fegyelmi határozat meghozataláig terjedő időre a sportlövő sporttevékenység folytatása alól felfüggeszti Sidi Pétert” – áll a Magyar Sportlövők Szövetsége szerdai közleményében.

Az MSSZ elnöksége a 2021. május 10-én felállított fegyelmi bizottságot bízta meg a KOSE világ- és Európa-bajnok sportolójával szembeni fegyelmi eljárás lefolytatásával.

A közlemény tartalmazza, hogy az eljárás az UTE Európa-bajnoka, Péni István a hazai szövetség felé május 10-én tett bejelentése alapján indult, amely szerint:

„Az idei évben, 2021. március 18. és 29. között az ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun elnevezésű verseny során 2021. március 18. napján kétséget kizáróan részemről nem beazonosítható személy jogtalanul behatolt a Vivanta by taj Surajkund Hotelben lévő szállásomra, valamint ott mintegy 45 percen keresztül bent tartózkodott. Ennek alátámasztására küldöm a T. Elnök Úr részére a Hoteltől kikért biztonsági kamera felvételeit. A felvételen jól látható, hogy édesapámmal 10 óra 30 perc előtt pár perccel elhagyjuk a szobánkat, majd azt követően bezárjuk azt és ellenőrizzük az ajtó zárt állapotát. (Ezt követően édesapámmal a hotel elől 10 óra 30 perckor induló járattal a verseny helyszínére mentünk.) Látható továbbá, hogy az ismeretlen személy 21. március 18. napján 10 óra 36. percében megy a szobám felé, oda bemegy, majd onnan 11 óra 21. percében távozik.

SIDI PERBEN A SZÖVETSÉGGEL
Sidi Péter a Hír Tv-nek: „India után számos lejárató levelet fogalmaztak meg ellenem a szövetség és Péni István is, és ezek a levelek tele vannak rágalmakkal, és emiatt perben állok a szövetséggel. Két per is indult, amit persze nem hirdettek ki, úgyhogy az ügyvédem kezeli ezt az ügyet. Úgyhogy visszautasítottam az összes rágalmakat emiatt.”

A fentiek vonatkozásában kifejezetten rögzíteni kívánom, hogy egyetlen személy számára sem adtam sem én, sem édesapám engedélyt arra, hogy a szobánkba bemenjen, vagy ott bent tartózkodjon. Továbbá erre senkit nem kértünk meg, senkit nem bíztunk meg, ezen esetről is a biztonsági kamera felvételének megszerzéséig tudomásunk sem volt.

Meglátásom szerint a felvételen szereplő személyről a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt.”

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke a fegyelmi bizottságnak megküldte a levelet, amely a levél és a videófelvétel tanulmányozás után jelezte a szervezet elnökének, hogy szükséges a fegyelmi bizottságnak az MSSZ elnökségi határozattal történő felhatalmazása arra, hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsa.

A szövetség elnöke összehívta az elnökséget, amely a fenti határozatot hozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik