Katonai világjátékok: elismerések a sportolóknak

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 14:26
Elismeréseket vehettek át az októberben tartott 7. CISM katonai világjátékok magyar katonasportolói csütörtökön Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

A Magyar Honvédség sportolói fontos szerepet töltenek be a honvédség és a társadalom kapcsolatának ápolásában, hiszen megmutatják a Magyar Honvédség összetartó erejét és példaként szolgálnak – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Hozzátette, a világjátékok katonasportolói mind az egyetemes sport élvonalába tartozó versenyzők, illetve úgy fogalmazott, minden országban fontosnak tartják a sportolók, hogy a katonai szolgálattal is részt vegyenek a haza szolgálatában, hogy példát mutassanak a fiataloknak életmódjukkal, kitartásukkal, hazaszeretetükkel.

Korom Ferenc kitért arra is, hogy a CISM jelmondata „Barátság a sporton keresztül”, de a sporton keresztül nemcsak barátságok köttetnek: a bajtársiasság, a csapatszellem, a fegyelem és a kitartás ugyanolyan alapelve a sportnak, mint a katonai létnek.

Az első katonai világjátékokat 1995-ben rendezték meg Rómában, az idei hetediknek pedig a kínai Vuhan adott otthont október 15. és 30. között. A katonák olimpiájának is nevezett sporttalálkozón 32 sportágban 109 ország mintegy nyolcezer versenyzője vett részt. Magyarországot 54 sportoló képviselte, akik egy arany-, három ezüst- és három bronzéremmel tértek haza, és ezzel a 25. helyen végeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik