Joe Cullen a Hungarian Darts Trophy győztese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.06. 10:04
null
Joe Cullen, a 2022-es Hungarian Darts Trophy győztese (fotó forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)
A második Hungarian Darts Trophyt Joe Cullen nyerte meg, a bajnoki címért William O'Connorral kellett megküzdenie. Magyarország idei legnagyobb darts eseménye nem kevés meglepetést tartogatott a rajongók számára. (x)

 

A PDC European Tour keretén belül 2022. szeptember 2. és 4. között Budapesten mérkőztek meg a darts legjobbjai. Az európai versenysorozat tizedik állomásán összesen 46-an mérték össze tudásukat. A háromnapos versenyt nagy érdeklődés övezte, összesen közel 14 000 dartsrajongó szurkolt a BOK Sportcsarnokban a kedvenceiért.

A magyar dartsosok is bizonyíthattak

A verseny első napján a házigazda jogán négy magyar dartsjátékos is lehetőséget kapott, hogy bizonyíthasson. Sárai Levente élete első PDC-versenyén Boris Krcmart kapta ellenfélnek, aki elől sikerült egy leget elvinnie. Borbély András is most debütált PDC-versenyen, neki Jeffrey De Zwaannal kellett megküzdenie, két leget nyert a holland ellen. Székely „Penge” Pál jelenleg csípőprotézisre vár, de nagy fájdalmai ellenére is vállalta a szereplést. Azzal a William O'Connorral játszott, aki végül a döntőig menetelt; 6–2 lett az eredmény az ír javára. Végső János alanyi jogon kvalifikálta magát a versenyre, és egy igazi legendával, a korábbi vb-döntős Simon Whitlockkal mérhette össze tudását. Végül az ausztrálok kedvence 6–2-vel búcsúztatta.

Joe Cullen dobás közben (fotó forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)
Joe Cullen dobás közben (fotó forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

Meglepetésekből nem volt hiány

A világelső Gerwyn Price, a tavalyi Hungarian Darts Trophy győztese visszalépett, és Rowby-John Rodriguez sem jött el Budapestre családi okok miatt. Így 48 játékos helyett 46-an léptek a darts tábla elé a BOK Csarnokban.

A második versenynapon játszott először a Pro Tour kiemelt 15 dartsosa, akik közül csak öten jutottak be végül a legjobb 16-ba. Olyan nagy nevek estek ki, mint a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen, a világranglista második helyezettje, Peter Wright, de a nem kiemelt játékosok közül a korábban ötször is világbajnoki címet nyerő Raymond van Barneveld sem jutott tovább.

Szeptember 4-én az előző két nap eredményei alapján legjobbnak bizonyuló 16 játékos mérhette össze tudását az alábbi párosításokban: Jim Williams–Joe Cullen, Madars Razma–Rusty-Jake Rodriguez, Josh Rock–Dirk van Duijvenbode, Boris Krcmar–Dave Chisnall, Jeffrey de Zwaan–José de Sousa, Michael Smith–William O'Connor, Karel Sedlácek–Nathan Aspinall, Simon Whitlock–Ryan Meikle

Joe Cullen Budapest dartsbajnoka

A 33 éves angol Joe Cullen nyerte meg a rendhagyó budapesti versenyt és az azzal járó 25.000 fontot. Ehhez Martin Lukemant, Jim Williamset, Rusty-Jake Rodriguezt és Dave Chisnallt kellett legyőznie. A döntőben William O'Connor volt az ellenfele, akit 8–2-re vert meg, ezzel megszerezve karrierje harmadik European Tour-győzelmét. A „The Rockstar” becenévre hallgató Cullen nem számított rá, hogy megnyeri a versenyt: elmondása szerint az első mérkőzésein nem nyújtotta a legjobb formáját, éppen ezért nagyon boldog volt a finálé után.

Fergeteges volt a hangulat a Hungarian Darts Trophy-n (fotó forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)
Fergeteges volt a hangulat a Hungarian Darts Trophy-n (fotó forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

 

Nem utoljára láthattunk dartssztárokat Magyarországon

A Hungarian Darts Trophy szervezője elárulta, hogy a hazai dartsrajongók nem maradnak a jövőben sem dartsesemény nélkül. „Nagy örömmel tölt el minket, hogy ilyen sokan szeretik itthon a dartsot. A budapesti versenyt összesen csaknem tizennégyezren követték élőben a helyszínen, az utolsó napra szinte minden jegy elkelt” – mondta Takács Péter, a Darts Event Kft. ügyvezetője. – Ez egy rendhagyó verseny volt, óriási meglepetéseknek voltunk szemtanúi, de ez is a sportág varázsa: itt semmi sincs kőbe vésve” – tette hozzá a szakember. – Budapest ismét felkerült a dartsvilág térképére, és azon leszünk, hogy le se kerüljön róla: 2023-ban is elhozzuk Magyarországra a sportág világsztárjait.”

A Hungarian Darts Trophy főtámogatója az MVM és a Tippmix volt.

Hogy ne maradj le a magyarországi darts történésekről, kövesd figyelemmel a dartsevent.com oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik