Salakmotor: Grand Prix-s helyszínen küzdenek a vaspapucsosaink

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 12:38
null
Kovács Roland (balra) és Fazekas Dennis csatája (Fotó: Boros Norbert)
Címkék
Folytatódik a salakmotoros magyar-szlovén közös bajnokság, a küzdelemsorozat második viadalának vasárnap 16 órától a krskói Matija Gubec Stadion ad otthont.

 

A bajnoki kiírás furcsasága, hogy a négy fordulóból hármat októberben rendeznek, így a június végi, Lendván megrendezett viadalt követően bő három hónapot kellett várni a folytatásra. A horvátországi parasztfelkelés vezéréről elnevezett krskói létesítményben – ami nem mellesleg 14 alkalommal adott helyet a Speedway Grand Prix Szlovén Nagydíjának – az élversenyzők mellett az ifjú tehetségek is lehetőséget kapnak, így a 250 köbcentis motorosok szintén kipróbálhatják magukat.

A közös bajnokság esélyesei egyértelműen a házigazda szlovének, akiket jól ismerhet a magyar közönség, hiszen visszajáró vendégek a debreceni és nagyhalászi megméretéseken. Az első fordulót követően a ljubljanai Anze Grmek vezeti a táblázatot, megelőzve a lendavai Matic Ivacicot és a krskói Nick Skorját. A szlovén triót Fazekas Dennis követi, a magyarok házi bajnokságában a halászi klub versenyzője mögött a SpeedWolf Debrecen két salakszórója, Kovács Roland és Magosi Norbert található. A viadalon a nagyhalászi klub képviseletében Bárány Márk, illetve a vasadi Arena Moto Hungary pilótája, Füzesi Richárd áll starthoz.

A magyar dobogó várományosai (balról): Kovács Roland, Magosi Norbert és Fazekas Dennis (Fotó: Boros Norbert)
A magyar dobogó várományosai (balról): Kovács Roland, Magosi Norbert és Fazekas Dennis (Fotó: Boros Norbert)

A szlovén és magyar salakosokon kívül Lengyelországból, Olaszországból, Dániából, Ausztriából és Csehországból érkeznek salakszórók a viadalra.

Az ifjúságiak, azaz a 250 köbcentisek között a speedwolfos Lovas Zoltán képviseli hazánkat, az ifjú tehetségnek a nagy rivális Sven Cerjakkal és két debütáló szlovén motorossal kell felvennie a harcot.

AZ ÁLLÁS
Magyar-szlovén közös bajnokság:
1. Anze Grmek (szlovén) 20 pont, 2. Matic Ivacic (szlovén) 18, 3. Nick Skorja (szlovén) 16, 4. Fazekas Dennis (magyar) 14, 5. Brayden McGuinness (ausztrál) 12, 6. Milen Manev (bolgár) 11, 7. Kovács Roland (magyar) 10, ... 9. Magosi Norbert (magyar) 8, ... 12. Bárány Márk (magyar) 5, 13. Füzesi Richárd (magyar) 4.
Magyar bajnokság: 1. Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 20 pont, 2. Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 18, 3. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) 16, 4. Bárány Márk (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 14, 5. Füzesi Richárd (Arena Moto Hungary) 12.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik