Alakul Angyal Zoltán szövetségi kapitány pekingi kerete

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.06.11. 19:45
Címkék
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta Angyal Zoltán javaslatait, ennek értelmében férfi K-2 500 és 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor páros, C-1 500 m-en pedig az egy kilométeren is induló Vajda Attila képviselheti majd az országot az augusztusi, pekingi olimpián. Az 500-on is résztvevő Kozmann György, Kolonics György duó 1000 m-en is részvételi jogot kapott.
Angyal Zoltán (szemben)
Fotó: Czagány Balázs
Angyal Zoltán (szemben)
Angyal Zoltán (szemben)
Fotó: Czagány Balázs
Angyal Zoltán (szemben)

A legtöbb sportágban a magyar versenyzők hatalmas küzdelmet folytatnak a nemzetközi elit tagjaival, azért, hogy kivívják a pekingi olimpián való szereplés lehetőségét.

Kajak-kenuban azonban más a helyzet. Nem az a kérdés, hogy egy adott versenyszámban szerzünk-e kvótát, hanem az, hogy a megszerzett kvótával ki szerepelhet majd az olimpián, ugyanis egy helyre számos pályázó akad.

A múlt heti, szegedi Világkupa-versenyen három egység - Kovács Katalin (K-1 500 m), Vajda (C-1 1000 m) és a Kozmann, Kolonics kettős (C-2 500 m) - már kiharcolta a csapatba kerülést hazai riváliásval szemben, de a viadalon nyújtott teljesítmények alapján Angyal Zoltán másik három számmal (C-1 500 és férfi K-2 500, valamint 1000 m) kapcsolatban is úgy gondolta: lezárulhat a válogatás.

A grémium egyetértett ezzel és emellett Kolonicsék duplázását is javasolta, majd elfogadta.

"Utóbbi számban én nem indítványoztam a szelektálás lezárását, hiszen úgy gondoltam, a Sáfrán-testvéreknek jár még egy lehetőség, de az elnökség máshogy döntött. Hozzáteszem, hogy én sem ellenkeztem nagyon" - mondta az MTI érdeklődésére a kapitány.

A Vk-n a leghosszabb távon Kozmannék mögött, a harmadik helyen zárt Sáfrán Mihályt és Mátyást ugyanakkor meghívták az olimpiai keretbe, az olimpiai edzőtáborba, ahol tartalékként készülhetnek majd.

A szerdai ülés után tehát a 12 ötkarikás számból hétben már letisztult a kép, a második válogatóra június 27-29-én, a szegedi országos bajnokság keretében kerül sor. Amennyiben valamelyik számban ezután sem dől el az indulás joga, az úgynevezett szétlövést július 4-én, szintén a Maty-éren rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik