Drift Majális a munka ünnepén

Vágólapra másolva!
2012.04.26. 12:48
null
Alapos sporttárs is tesz majd a nézők szórakoztatásáért
Címkék
Magyarországon 2006-ban mutatkozott be az autósportok egyik leglátványosabb szakága, a drift. Akkoriban szériaautók hada próbálta meg kilinccsel előre lefűzni a kecskeméti gokart pályát – több-kevesebb sikerrel. A hírös város ékességén azóta sem történt olyan esemény,  amelyre több néző lett volna kíváncsi, mint a drift viadalra. Május 1-jén a drifting.hu szervezésében immár a 3. éve ünneplik meg a sportág hazai születését.

A Drift Majális kifejezetten a nézők kiszolgálását hivatott betölteni, mivel a drift bemutatók mellett számos érdekes autós-motoros programot szerveznek. Az egész napos rendezvényen minden korosztály megtalálhatja számításait: folyamatos programok várják a kilátogató nézőket, nem csak a gokartpályán, hanem annak tőszomszédságában található nagybani piacon is.

Természetesen a leginkább várt program most is a drift bemutató lesz, amelyet hazánk legjobb profi pilótái adnak elő. Nemcsak kívülről lehet majd megtapasztalni az elképesztő látványvilágot, mivel a Drift Taxi keretén belül igazi élményautózás is vár kicsikre és nagyokra egyaránt.

„Mindig jó hangulatban telik el ez a nap, talán azért, mert minden évben több száz lóerős, hátsókerék hajtású, profin megépített versenyautókkal próbáljuk minden adrenalinra és driftre kiéhezett nézőnek megmutatni, hogy mit tudunk. Természetesen ezen felül sok színes programmal várunk minden kedves érdeklődőt!" – adta hírül Tóth „Alapos" Géza, 2011 év drift bajnoka.

A kiállítói soron a MyCar Hungary csapata autós szépségversenyt tart, miközben a kecskeméti BMW-sek is egybe gyűlnek eme rangos eseményen. A JSZV Tuning Klub a nagysikerű Hungária zenekar slágeréhez fog visszanyúlni, ám ezúttal a léc alatt nem embereknek kell majd átbújni, hanem a porrá ültetett tuning autók szállnak egymással harcba.

Autó-Limbó jófajta hintóval
Autó-Limbó jófajta hintóval

Az Autó-Limbó most fog debütálni hazánkban, és igazi mókás programnak ígérkezik. Itt a „csalás" elfogadott, hisz ha egy autó nem rendelkezik állítható magasságú futóművel, akkor bevethetőek egyéb praktikák. Leeresztett kerék, fél-tucatnyi vendég a hátsó ülésen, csomagtartóba rejtett fél téglák, meg ami eszükbe jut majd a leleményes magyar srácoknak és lányoknak. Aki pedig a buli zenére táncra perdülne annak a Fusion Dance bemutatója fog instrukciókat adni, ami egészségmegőrzésnek sem utolsó testmozgást ígér.

Miután a család kiautózta magát, garantáltan lesz még látnivaló: apukának kis időre el kell válni a családtól, mivel egy „18-as karikás" szexi autómosás vár rá elképesztő hölgyek kíséretében.

Május 1-jén tehát egy igazi családi program vár mindenkire Kecskeméten. A Budapestről és az egyéb városból érkezők a központba érve nyugodtan menjenek a V8-as, turbós hangok és a gumicsikorgás irányába, mert a város ettől lesz majd hangos.

Bővebb információ: www.drifting.hu

KIS ÍZELÍTŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik