Az orosz ezüstérmestől is kikapott a Berettyóújfalu a BL-ben

Vágólapra másolva!
2019.10.09. 17:49
null
A KPRF legyőzte a magyar bajnok Berettyóújfalut (Fotó: KPRF/Twitter)
A futsal Bajnokok Ligája első csoportkörének második fordulójában a Berettyóújfalu 5–1-re kikapott az orosz ezüstérmes KPRF-től, amely így a spanyol Murciához hasonlóan az utolsó kör eredményeitől függetlenül továbbjutott. A házigazda magyar bajnok az utolsó körben a kazah Kajrat ellen még kiharcolhatja a továbbjutást.

 

FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

BERETTYÓÚJFALU–KPRF (orosz) 1–5 (0–2)
Berettyóújfalu. Vezette: Matkovic (svájci), Onatsu (finn), Manzione (olasz)
Gólszerző: Rafael da Silva (22.), ill. Aszadov (14., 33.), Simi Saiotti (18., 40.), Paulinho (40.)

A csoport másik mérkőzsén
Murcia (spanyol)–Kajrat (kazah) 3–2 (1–1)

A csoport állása: 1. KPRF 6 pont (8–1), 2. Murcia 6 (8–2), 3. Kajrat 0 (2–6), 4. Berettyóújfalu 0 (1–10)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Murcia elleni 5–0-s vereség után újabb nagyon nehéz feladat előtt állt a házigazda Berettyóújfalu, amely az orosz ezüstérmes, a kazah Kajrat elleni háromgólos sikerrel kezdő KPRF-fel találkozott.

A Berettyóújfalu sokkal bátrabb játékkal kezdett, mint a Murcia ellen: a magyar bajnok próbálta minél többet birtokolni a labdát, ennek köszönhetően pedig jóval több helyzetet tudott kialakítani, mint a spanyolok ellen.

Mezei Dávidnak bőven akadt feladata, a magyar kapus azonban sokáig jól állta a sarat. Gól nélküli döntetlennél Diece és Rábl János előtt is vezetést szerezhetett volna, Georgi Zamtaradzében azonban mind a kétszer elakadt a labda. A kihagyott helyzeteket meg is büntették az oroszok: előbb Diece labdavesztése után, egy gyors támadás végén Janar Aszadov lőtte laposan a kapuba a labdát (0–1), majd egy felpassz után Simi Saiotti lefordult a védőjéről, és jobbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 0–2

A fordulás után szinte azonnal egyenlített a házigazda, Rábl kapu elé lőtt labdájába Rafael da Silva tette bele ügyesen a lábát (1–2). A folytatásban jól tartotta magát és nagyot küzdött a Berettyóújfalu, ám a 33. percben Aszadov ismét beköszönt. 1–3

A hajrában kockáztatott a magyar bajnok, az öt a négy elleni játék azonban nem jött be, az utolsó percben két gólt is szerzett az orosz együttes: előbb Paulinho (1–4), majd Simi Saiotti lőtte a labdát az üres kapuba. 1–5

A Berettyóújfalu így a második mérkőzést is elveszítette, ám a szintén két vereséget jegyző Kajrat elleni meccsen egy győzelemmel még kiharcolhatja a továbbjutást, és csatlakozhat a KPRF, Murcia duóhoz.

A 3. forduló programja
Október 11., péntek

15.45:KPRF (orosz)–Murcia (spanyol)
18.00:Berettyóújfalu–Kajrat (kazah) (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Az 1. forduló eredményei
Murcia (spanyol)–Berettyóújfalu 5–0 (2–0)
Kajrat (kazah)–KPRF (orosz) 0–3 (0–3)

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

40. perc: Ez a vége, a KPRF 5–1-re nyert, így a Murciához hasonlóan az utolsó kör eredményeitől függetlenül továbbjutott.

40. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Simi Saiotti vette el a labdát Nagytól, majd azüres kapuba lőtte azt. 1–5

40. perc: GÓL! EZZEL ELDŐLT! Rafael da Silva eladott labdája után Paulinho indul meg, majd az üres kapuba passzolja a labdát. 1–4

38. perc: A Berettyóújfalu is időt kért.

38. perc: Nagy távoli lövése elsuhant a kapu mellett.

37. perc: Időt kértek az oroszok.

36. perc:Diece kapott sárga lapot, Romulót rúgta fel.

36. perc: Nagy kissé balról lő, az orosz kapus azonban véd.

35. perc: Kapufa! Majdnem azonnal büntet az orosz csapat, Romulo a saját térfeléről laposan lő, a labda azonban kifelé pattan a jobb oldali kapufáról.

35. perc: Kockáztat a házigazda, lehozza a kapusát, így öt a négyben támad.

33. perc: GÓL! ISMÉT BETALÁLT A KPRF! A Berettyó szöglete után elveszítette a labdát a házigazda, majd egy felívelés után Aszadov köszönte a lehetőséget, és Sid lábai között a kapuba lőtte a labdát. 1–3

33. perc: Romulo lövése nem volt veszélyes a kapura.

31. perc: Védés! Simi Saiotti szemben a kapuval, estében lőtt, Mezei azonban hárított.

29. perc: Bagirov lövését megint blokkolták, majd Aszadov lövése kerülte el a kaput.

28. perc: Bagirov lövése halt el a blokkban.

27. perc: Az egyik oldalon Romulo, a másikon Rábl lövése tévesztett célt.

26. perc: Védés! Egy óriási kapuskidobás után Aszadov tüzelt estében, Mezeiről azonban védett.

24. perc: Nijazov lövése után Mezei védett.

23. perc: Óriási helyzet! Egy keresztpassz után Nijazov senkitől sem zavartatva lőhetett, Mezei oldaláról azonban szögletre pattant a labda.

23. perc: Nijazov talpalta le keményen Nagyot, meg is kapta érte a meccs első sárga lapját.

22. perc: GÓÓÓL! SZÉPÍTETT A BERETTYÓÚJFALÚ! Rábl jobbról élesen és laposan a kapu elé lőtte a labdát, amelybe Rafael da Silva tette bele a bal lábát, úgy hogy a labda az üres kapuban kötött ki. 1–2

21. perc: Újra útjára indult a labda, a házigazda kezdte a második félidőt.

ELSŐ FÉLIDŐ

20. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 2–0-ra vezet a KPRF.

20. perc: Paulinho lövését Sid blokkolta.

18. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Egy felpassz után Simi Saiotti lefordult Nagyról, majd jobbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 0–2

17. perc: Bagirov szöglete után Saiotti lövését blokkolták.

14. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A KPRF! Diece az ellenfél térfelén elveszítette a labdát, amellyel Paulinho indulhatott meg. A brazil a kapu előterében csinált egy cselt, majd Aszadov elé tálalt, ő pedig laposan a kapuba lőtte a labdát. 0–1

14. perc: Újabb ziccer! Aszadov húzta át magát a védőjén, majd közelről lőtt, de a labda megint elakadt Mezeiben.

13. perc: Két Mezei-védés! Előbb lábbal védett egy közeli, majd kézzel egy távoli lövést a magyar kapus. Előbb Bagirov, majd Aszadov próbálkozott.

12. perc: Rábl lövését könnyedén védte a kapus. Időt kértek az oroszok.

11. perc: Nagy szabadrúgása után szögletre pattant a labda.

11. perc: Bravúr! Rábl egy labdaszerzés után megindult a kapu felé, Zamtaradzét azonban nem tudta átemelni.

11. perc: Saiotti lökte rá Ráblt a hirdetőtáblára, de a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot.

10. perc: Óriási szóló! Diece hagyott maga mögött három KPRF-játékost, majd nagy helyzetben a kapusba bombázta a labdát.

9. perc: Időt kért a Berettyóújfalu.

9. perc: Mi Maradt ki?! Egy Mezei-védés után szögletet végezhettek el az oroszok. A sarokrúgás után Saiotti tisztára játszotta magát, majd a szinte üres kapu fölé lőtte a labdát.

8. perc: Nijazov indult meg, majd megpróbálta átemelni Mezeit, akinek a válláról pattant oldalra a labda.

8. perc: Az első hazai veszélyes lövés! Diece húzott befelé jobbról, majd a jobb felsőt vette célba, Zamtaradze azonban védett.

7. perc: Orosz lehetőség! Romulo távoli lövése után Mezei lábbal nyomta oldalra a labdát.

5. perc: Újabb védés! Romulo lapos beadása után a középen érkező Ponkratov lőtt futtából, de Mezeiről az alapvonalon túlra pattant a labda.

4. perc: Védés! Paulinho lerázta magáról az emberét, majd kissé jobbról lőtt, a kapu jobb oldala felé tartó labdát azonban oldalra nyomta Mezei.

3. perc: Burkov egy átvétel után hét méterről ballal tüzelt, a labda azonban elsuhant a bal alsó sarok mellett.

3. perc: Saiottinak rúgott oda Diece, ápolni is kell az orosz csapat játékosát, aki a térdét fájlalja.

2. perc: Egy gyors orosz támadás végén Diece becsúszva blokkolt.

1. perc: Rábl kissé jobbról, távolról lőtte a kapu mellé a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Berettyóújfalu indította útjára a labdát.

A Berettyóújfalu fekete, a KPRF piros mezben lép pályára.

A Berettyóújfalu kezdője: Mezei – Diece, Nagy I., Rábl, Rafael da Silva

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Berettyóújfalu–KPRF mérkőzés a futsal Bajnokok Ligája első csoportkörének második fordulójából. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Mostantól válik izgalmassá a futsal Bajnokok Ligája,ugyanis a legjobb európai topcsapatok, a címvédő Sporting, a spanyol Barca, a portugál Benfica vagy a kazah Kajrat Almati is bekapcsolódik a küzdelmekbe.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) két ágat hozott létre, a Berettyóújfalu – talán a Rába ETO korábbi években nyújtott teljesítményének is köszönhetően – a 16 csapatos A-oldalra került,az említett klubok társaságába. A versenykiírás szerint valamennyi csoport első három-három helyezettje jut tovább az elitkörbe, de a spanyolSergio Mullor Cabreraáltal irányított Berettyóújfalu helyzete korántsem könnyű, mivel a spanyol El Pozo Murcia, a kazah Kajrat és az orosz MFK KPRF ellenlép pályára.

„Egy kisváros csapata behatárolt lehetőségekkel, de ott lehet a világ legfontosabb klubjai között– mondta a spanyol szakember a klub honlapján. –Megmutathatjuk, milyen nagyszerűmunkát végzünk a hétköznapokban. Három ellenfelünk közül mindegyik benne van abban a nyolc együttesben, amely esélyes a végső sikerre, de abban biztos vagyok, hibát követ el a többi csapat, ha automatikusan továbbjutónak érzi magát, és az MVFC-t a negyedik pozícióba várja.”

A hazai tornán 15.45 és 18 órakor kezdődnek a mérkőzések, a házigazda rendre a későbbi időpontban lép pályára, kedden a Murcia, szerdán a KPRF, pénteken a Kajrat ellen.

Az úgynevezett B-oldalra kerülő további tizenhat csapat közül csak a négy csoportgyőztes juthat tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik