BL: Klopp szerint a Napoli simán megnyerheti a sorozatot

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 00:19
null
Ez a védés sem segített a Poolon (Fotó: AFP)
Kettő nullára kikapott első csoportmérkőzésén, Nápolyban a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédője, a Liverpool, az E-csoport első fordulójának rangadóján. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Egy hihetetlen mérkőzésen tudtunk diadalmaskodni, de innentől már csakis a következő mérkőzésre koncentrálhatunk – nyilatkozta a találkozó hőse, a gólt és gólpasszt jegyző Dries Mertens. – Egy évvel ezelőtt is megvertük a Liverpoolt, azaz semmit sem ér ez a siker, ha nem játszunk ilyen jól a következő fellépésünkön is. Alaposan felkészültünk erre a rangadóra, tudtuk, mit kell tennünk a sikerért, nem csak egy félidőn át voltunk jók. Ma mindent beleadtunk, rengeteget futottunk és támadtunk, de egyszerűen csak megvertük a BL címvédőjét... Láttuk, mi vár ránk, a Salzburg hat kettőre megverte a Genket, szóval oda kell figyelnünk a következő körben is. Az Európa-ligában az előző idényben kikaptunk Salzburgban, szóval egyáltalán nem garantált, hogy nyerünk a következő körben is.”

„Gyakorlatilag tökéletes teljesítményt nyújtottunk, Európa bajnoka ellen mutattuk meg, mit érünk – büszkélkedett José Callejón. – Az első csoportmérkőzés mindig fontos, ennek a rangját a címvédő külön megemelte. Nem egyszerű a Liverpool ellen játszani, nagyon veszélyes a támadótriója a kontrák során, de mi most jól védekeztünk, és sok helyzetet alakítottunk ki elöl. Nem szabad elégedetten hátradőlnünk.”

„Az volt a tervünk, hogy a lehető legaktívabban letámadunk, de ha kell, mélyen visszahúzódva védekezünk – nyilatkozott a Napoli mestere, Carlo Ancelotti. – Mindkettőt nagyon jól hajtottuk végre, a mérkőzés különböző szakaszaiban ezeket hajtottuk végre, megfelelően. Amikor a Liverpool irányított, akkor jól védekeztünk, aztán mi alakítottunk ki helyzeteket. Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, jól futballoztunk, mégpedig az ellen a csapat ellen, amely szerintem egész Európa legjobbja. Hogy Klopp azt mondta, megnyerhetjük a BL-t? Köszönöm szépen, de hosszú út vezet odáig, egyelőre ki kellene jutni a csoportból.”

„Az első perctől az utolsóig koncentrálni kell a Pool ellen. Az elején túl keményen játszottunk, pár eladott labdából veszélyeztetett az ellenfél, ráadásul agresszíven letámadott bennünket. Alkalmazkodnunk kellett az ellenfélhez, de nem veszíthettük el önmagunkat, egy kiegyensúlyozott mérkőzésen jól védekeztünk, ezért is mehettünk előre a hajrában, mert nem kaptunk gólt. Amikor nem mi irányítottunk, akkor is öröm volt nézni a Napolit, az első gólt egy hosszú indítás előzte meg, ami nálunk nem szokványos. A nyáron fontos játékosokat igazoltunk, akik új karaktert adnak csapatunknak, és nekem végig motiválnom kell őket, ami nem egyszerű, ha csak kevés cserejátékost nevezhetek a kispadra az UEFA döntése miatt, és igen fájdalmas dolog játékosokat a lelátóra száműzni” – tette hozzá Ancelotti, aki karrierje során negyedszer verte meg a BL-ben a címvédőt, a negyedik csapattal!

A mester kiemelte még, hogy remekül alkalmazkodtak az ellenfélhez, illetve Giovanni Di Lorenzo és Alex Meret is most debütált a sorozatban.

„Nézzék, az első félidőben voltak jó pillanataink, de mindig hibáztunk az utolsó megoldásoknál, a Napoli meg jó csapat, amely ellen nem úgy kell védekezni, mint ahogyan mi azt ma tettük... A gólokat hibák előzték meg, ezen javítanunk kell, de összességében is mehetett volna jobban a csapatnak” – mondta meg őszintén a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson.

„A Napoli megnyerheti a BL-t! Ha van egy jó haditerved, és vannak jó játékosaid, megnyerheted akkor is a BL-t, ha nem a tiéd a világ legjobb csapata. A megfelelő pillanatokban kell a legjobb teljesítménnyel előállnod – bölcselkedett a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp. – Fájó a vereség, mert sok helyzetünk volt. A találkozó végig nyílt volt a kontratámadások miatt, de nem voltunk elég kegyetlenek a befejezésekkor, és ez nagy probléma. A második félidő vad futballt hozott, rohantak ők is, mi is. A tizenegyes jogtalan volt szerintem, számomra egyértelműen és tisztán nem volt az. A nápolyi játékos bármiféle testi kontaktus előtt már ugrott is. A végén nem volt már elég helyzetünk, rossz döntéseket hoztunk, főleg az utolsó passzoknál, el kell így fogadnunk a vereséget. Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, döntetlenszagú.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
E-CSOPORT

Napoli (olasz)–Liverpool FC (angol) 2–0 (Mertens 82. – 11-esből, F. Llorente 92.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Salzburg (osztrák)–Genk (belga) 6–2
(Haaland 2., 34., 45., Hvang Hi Csan 36., Szoboszlai 45+3., Ulmer 66., ill. Lucumi 40., Samatta 52.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik