BL, F-csoport: Haaland duplázott, a Dortmund idegenben verte a Bruges-t

K. T. I., V. J.K. T. I., V. J.
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 23:16
null
Már az első félidőben lerendezte a mérkőzést a Dortmund (Fotó: AFP)
Hiába játszott tartalékos összeállításban, így is kibrusztolt a Zenit otthonában egy pontot az SS Lazio. A két csapat a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában 1–1-re végzett Oroszországban. A Zenit továbbra is nyeretlen a BL jelenlegi kiírásában. 

 

ZENIT–LAZIO

Az otthon komoly botrányba keveredő Ciro Immobile nélkül és egy fél kezdőcsapatnyi hiányzóval utazott Oroszországba a Lazio. Nem véletlen, hogy a házigazda Zenit kapcsán a helyi sajtó arról beszélt, „most vagy soha” helyzetbe került a BL-idényt két vereséggel kezdő együttes.

A megfejtés úgy tűnik, a soha lesz…

Ugyanis hiába szerezte meg a vezetést Alekszandr Jerohin (első Bajnokok Ligája-) találatával a szentpétervári alakulat, a rómaiak a második félidőben óriási energiákat mozgattak meg az egyenlítés érdekében. A 82. percben Felipe Caicedo többedik ziccere gólt eredményezett – visszajött a meccsbe a vendégcsapat.

A hajrában a Zenit újra átvette az irányítást, de a kék mezes alakulat későn ébredt, a rutinos Pepe Reina nagy védésekkel, ha kellett sárga lap árán is el-elcsent másodpercekkel segítette pontszerzéshez a Laziót. Amikor pedig már Reina is tehetetlen lett volna, az asszisztens zászlaja mentette meg a rómaiakat. A 93. percben Artyom Dzjuba találatát érvénytelenítették les miatt – jogosan.

FC BRUGES–BORUSSIA DORTMUND

A Zenit otthonában elért bravúros győzelmet (2–1), és a Lazio elleni hazai döntetlent (1–1) követően nem sikerült a pontszerzés az FC Bruges-nek, amely hamar hátrányba került a Borussia Dortmund ellen.

A vendégek az első igazi helyzetükből megszerezték a vezetést, Thomas Delaney bal oldali beadását Simon Mignolet rossz helyre ütötte ki, sThorgan Hazard a kapuba vágta a labdát.

Négy perccel később szögletet rúghattak a vendégek. Axel Witsel fejese Erling Haaland elé került, aki a kapuba pöckölte a labdát.

A norvég csatár még egyszer betalált az első félidőben: remek kontratámadás során Mahmoud Dahoud ívelt a tizenhatoson belülre Thomas Meunier-hez, aki tökéletes labdát készített Erling Haaland elé, s a sárga-feketék támadója nem hibázott (0–3). A 20 éves játékos az eddigi 11 BL-meccsén már 14 gólnál jár.

F-CSOPORT
Zenit (orosz)–Lazio (olasz) 1–1
(Jerohin 32., ill. F. Caicedo 82.)
FC Bruges (belga)–Borussia Dortmund (német) 0–3 (T. Hazard 14., Haaland 18., 32.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 3 2 1 6–3 +3 6
2. Lazio 3 1 2 5–3 +2 5
3. FC Bruges 3 1 1 1 3–5 –2 4
4. Zenit 3 1 2 2–5 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik