Gyulai Memorial: Halász Bence fantasztikus csatában második

Vágólapra másolva!
2022.08.08. 18:07
null
Halász Bence (Fotó: Török Attila)
A kalapácsvető Halász Bence a második, a gerelyhajító Szilágyi Réka pedig a harmadik helyen végzett hétfőn a XII. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.

 

Fantasztikus csatát hozott a férfi kalapácsvetők küzdelme az olimpiai bajnok Wojciech Nowicki, az ötszörös világbajnok, világranglista-vezető, ugyancsak lengyel Pawel Fajdek, valamint Halász Bence között. Végül a 80 métertől négy centiméterrel elmaradva Nowicki győzött, Halász és Fajdek előtt. A magyarok közül Rába Dániel 6., Pars Krisztián 7., Czeller Gábor 8., Pásztor Bence 9. helyen zárt.

Női gerelyhajításban Szilágyi Réka utolsó kísérlete volt a legsikeresebb, 58.44 méter, ami idei legjobb eredménye, és a harmadik helyet jelentette számára. Az első helyen a kubai Yulenmis Aguilar végzett, második lett a görög Elina Dzengko. A további magyar indulók közül Kövér Fanni hatodik, Moravcsik Angéla hetedik lett.

A női kalapácsvetést a világranglistát vezető, amerikai Brooke Andersen magabiztosan nyerte meg honfitársa, Janee' Kassanavoid és a dán Katrine Koch Jacobsen előtt. A magyarok közül Gyurátz Réka az ötödik, Németh Zsanett a nyolcadik helyen végzett.

GYULAI ISTVÁN MEMORIAL, SZÉKESFEHÉRVÁR
Férfi kalapácsvetés

1. Wojciech Nowicki (lengyel) 79.96 méter
2. Halász Bence 79.44 méter
3. Pawel Fajdek (lengyel) 79.15 méter

Női gerelyhajítás
1. Yulenmis Aguilar (kubai) 61.99 méter
2. Elina Dzengko (görög) 61.66 méter
3. Szilágyi Réka 58.84 méter

Női kalapácsvetés
1. Brooke Andersen (amerikai) 74.84 méter
2. Janee' Kassanavoid (amerikai) 72.58 méter
3. Katrine Koch Jacobsen (dán) 70.13 méter

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik