PL: az új sztárcsatár csak beérte, mégis túlszárnyalta Van Nistelrooyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.22. 14:02
null
Jamie Vardy sorozatban tizedszer dobálhatta a csókokat (Fotó: Reuters)
Jamie Vardy, a Premier League tabellájának első helyét szombaton elfoglaló Leicester City csatára a hétvégén beállította Ruud van Nistelrooy rekordját, miután sorozatban tíz angol bajnoki mérkőzésen eredményes volt. Sőt, bizonyos értelemben már a beállítással is túlszárnyalta a 2012-ben visszavonuló holland gólvágót.

A két tízes gólsorozat között csupán egy apró különbség van: Vardy csúcsbeállítása egyetlen szezonon belül történt (így ebben ő az első), míg az akkoriban a Manchester Unitedet erősítő Van Nistelrooy két idényt is érintve (2002–2003, 2003–2004) hozta össze. Érdekesség, hogy mindkettejüknek a Newcastle volt a tizedik ellenfél, valamint az is, hogy Vardy az angol hetedosztályban, a Stocksbridge Park Steelsben futballozott, amikor a holland elérte a rekordot.

Van Nistelrooy rekordja egy hét múlva a múlté lehet (Fotó: Reuters)
Van Nistelrooy rekordja egy hét múlva a múlté lehet (Fotó: Reuters)

A 2015–2016-os szezonban összességében 13 bajnoki találatnál járó Vardy a góllövőlistát is vezeti, míg a második helyen a belga Romelu Lukaku (Everton) áll kilenc találattal. Remek formája angol válogatott behívót is ért, de a Spanyolország és Franciaország elleni felkészülési mérkőzéseket kisebb sérülés miatt ki kellett hagynia.

A 28 éves Vardy egy hét múlva akár meg is döntheti Van Nistelrooy rekordját, ráadásul pont a Manchester United elleni hazai meccsen.

A Newcastle ellen idegenben 3–0-ra megnyert szombati összecsapást követően Vardy az öltözőben mondott köszönetet a társaknak, majd hozzátette, hogy Claudio Ranieri menedzser sörrel kedveskedik mindenkinek a hazaúton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik