Mourinho Balotellire aligha mondana tripla nemet

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 18:45
null
Balotelli és Mourinho ismét egy csapatban? (Fotó: Action Images)
Az ünnepek után összeszedtük önöknek az elmúlt év legfontosabb, legérdekesebb, legviccesebb történéseit, elsirattuk a sportvilág, a labdarúgás halottjait, elszomorkodunk nemsokára a visszavonultak miatt (amikor David Beckham játszani kezdett, még szüleiknél laktak a mai harmincasok, mire letelik lakáshitelük, Becks fia is szögre akasztja) – de az élet megy tovább, az átigazolás világában pedig különösen nincs leállás. A szokásoknak megfelelően heti transzfersorozatunkat a Premier League-gel kezdjük.

 

 

A MANCHESTER UNITED SIR ALEX FERGUSON UTÁN

Angliában a legtöbb szem a pocsékul szereplő címvédőre, a Manchester Unitedre szegeződött a téli átigazolási idény kezdetén, de a csapat új menedzsere, David Moyes leszögezte, hogy legfontosabb kiszemeltjeit úgysem tudja a télen megvenni, így szinte bizonyosan nem igazol sztárt januárban. Igaz, ezzel a megjegyzéssel nem zárta ki azt sem, hogy nem bővíti keretét egy-két játékossal – nagy kérdés, hogy egy közepes (azon a szinten, természetesen) képességű játékos lendíthet-e az MU-n? Annyi biztos, hogy visszatért kölcsönből a támadó középpályás Jesse Lingard, a sokszoros angol U21-es válogatott kapus, Ben Amos, a zöldfülű középcsatár, William Keane (akinek ikertestvére, Michael szintén a klub szerződtetettje, jelenleg a Derby Countyban edződik, kölcsönben, és a hónap végén ő is hazatér) és a nála azért jóval veretesebb tehetségű Federico Macheda is, de közülük csak az utóbbi előtt csillanhat fel némi remény a pályára lépésre, a sérültek miatt.

Egyébként karácsony előtt Moyes három ügyvéd társaságában Madridban vizitált, mégpedig Koke megszerzése ügyében, de nem járt sikerrel a különítmény, korábban az interes Fredy Guaríntól és Marco Reustól is kosarat kapott (a kolumbiai bejelentette, hogy inkább a Chelsea-hez menne, a német pedig ragaszkodik a Dortmundhoz), miközben az Everton nem enged a 30-ból Leighton Baines ügyében. Nagyobb eséllyel lehet alkudozni a Wolfsburggal a horvát balszélső, Ivan Perisic ügyében, a német sajtó szerint ő már nyolcmillióért vihető, az ezen a poszton is bevethető Wilfried Zaha (aki nagyon elrúgta a focit Moyes előtt) minden bizonnyal kölcsönkenyeret rágcsál majd a tavasszal, alighanem Cardiffban. A Real Madrid a nyár után újra felajánlotta az angoloknak Fábio Coentraót, aki a nyáron csak adminisztrációs akadályok miatt nem lett Moyesé, őt a portugál védő ügynöke szerint most 14.5 millió euróért el lehetne vinni.

Nem is lenne transzferidőszak a transzferidőszak, ha nem jelennének meg egymásnak homlokegyenest ellentétes információk: a Sky Sports szerint a „vörös ördögök" mindenképpen vennének egy balhátvédet és egy középső középpályást (ez nem újdonság), és ehhez tetemes összegek állnak rendelkezésére, amelyeket még a télen mozgósítani lehet.

A LEGNEVESEBB JÖVŐ-MENŐ MENŐ

Mindig pikáns kérdés, melyik sztár tud elhelyezkedni Európában az észak-amerikai bajnokság, az MLS téli leállásakor, ezúttal a Fulham húzta ki az ászt a pakliból Clint Dempsey személyében (Thierry Henry aligha bukkan fel ismét az Arsenalnál): a harmincesztendős amerikai támadót a nyáron 6.9 millió euróért vette meg a Tottenhamtól a Seattle Saunders, most ingyen kapta kölcsön az a Fulham, ahonnan 2012 nyarán még 7.5 millióért megkaparintotta Tottenham. Február végéig marad a fekete-fehéreknél a 101-szeres válogatott Dempsey, aki nem remekelt „odaát", csupán egyetlen találatig és ugyanennyi gólpasszig jutott ugyanis 12 fellépésén.

A MAJDNEM KIFOGOTT ARANYHAL

Szintén a nagy vízen túlról célozta meg a PL-t az amerikai-kolumbiai ék, a 21 esztendős Juan Agudelo: nem, nem a Gól 3.5-et kezdik el forgatni, hanem egy tavaly befutott, 20 bajnokin hét gólt és két asszisztot jegyző csatárra vetette ki hálóját a Stoke City. Rá is fér az erősítés a kiscsapatra, mert kevesebb gólt rúgott, mint ahány fordulót rendeztek, a házi gólkirály a középpályás Charlie Adam négy találattal, pedig Marko Arnautovic, Jonathan Walters, Kenwyne Jones és legfőképpen Peter Crouch is emeli a csatársor színvonalát.

Egyébként a sokszoros amerikai válogatott Agudelóval még a nyáron megegyezett a Stoke, hogy januártól a remek labdaérzékű játékos náluk folytatja, szerződése lejártával, ám a szőrös szívű angol hivatalnokok nem adtak munkavállalási engedélyt a labdarúgó számára – indoklást sem, fellebbezni pedig nem lehetséges... A Stoke megpróbál állítólag kitalálni valamit, de nem valószínű, hogy sikerül megbundázni a dolgot. „Ha meg akarjuk venni a közeljövőben, 12 millió eurónkba kerül majd!" – dühöngött az angolok mestere, Mark Hughes, akinek legújabb kiszemeltje a Mönchengladbachot erősítő Luuk de Jong (a 188 centiméteres holland szép pár lenne Crouchcsal) és az AZ amerikai-izlandija, Aron Jóhannsson. Csak aztán stimmeljenek azok a papirosok...

Traoré egyelőre nem húzhatja ismét magára a Chelsea mezét
Traoré egyelőre nem húzhatja ismét magára a Chelsea mezét

A NAGY ÍGÉRET

Nem is rendes átigazolási idény az már egy évtizede, amelyben nem vesz egy tiniígéretet a Chelsea, hogy aztán rögtön kölcsön is adja egy holland csapatnak. A soros a Burkina Faso-i támadó középpályás, Bertrand Traoré: az ébenfekete legényke a JC Bobo Dioulassótól érkezett, tavasszal pedig Vitesse Arnheimben ismerkedik a vén kontinenssel. A (papíron legalábbis mindenképpen) 18 éves Traoré pelyhes álla dacára rutinos felnőtt válogatott – még 15 esztendős korában esett át a tűzkeresztségen a „csődörök" között. Egyébként korábban az MU is érdeklődött iránta, akár csak bátyja, a most a Lorientben légióskodó Alain felől. Pár éve már megegyeztek egymással a felek (mármint Bertranddal), hivatalosan tavaly októberben kötöttek szerződést az ingyen megszerezhető támadó középpályással a londoniak.

A HÉT TILTAKOZÁSA

„No, no, no" – tiltakozott hevesen José Mourinho arra a felvetésre, hogy bejelentkezett volna a Napolinál Gonzalo Higuaínért és már ajánlatot is tett volna.

A HÉT MŰTÁRGYA

Mario Balotelli, akinek igazmondó juhász ügynöke angol bulvárhírek szerint felhívta a Chelsea figyelmét arra, hogy Mario Balotellit eladná a Milan, és 25-30 millióért (a becslések szerint) már vissza is lehetne vinni őt a PL-be. Praktikusan a nyáron térhetünk vissza erre az ügyre.

AZ ANGOL PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 TELE
ARSENAL
Érkezett: Nicholas Yennaris (kölcsönből vissza, Bournemouth)
Távozott: Anthony Jeffrey (kölcsönbe, Boreham Wood, ingyen)
ASTON VILLA
Érkezett: Samir Carruthers (kv., Milton Keynes), Nathan Delfouneso (k., Blackpool), Jordan Graham (kv., Ipswich)
Távozott:
CARDIFF CITY
Érkezett: Ben Nugent (kv., Brentford), Joe Ralls (kv., Yeovil), Simon Lappin (kv., Sheffield United), Kadeem Harris (kv., Brentford), Adedeji Oshilaja (kv., Newport), Joe Mason (kv., Bolton), Rudy Gestede (kv., Blackburn), Kevin McNaughton (kv., Bolton), Craig Conway (kv., Brighton)
Távozott: Rudy Gestede (k., Blackburn)
CHELSEA
Érkezett: Bertrand Traoré (Bobo Dioulasso, ingyen), Gaël Kakuta (kv., Vitesse), George Saville (kv., Brentford), Patrick Bamford (kv., Milton Keynes), Milan Lalkovic (kv., Walsall), Sam Hutchinson (kv., Vitesse), Josh McEachran (kv., Watford), Matej Delac (kv., Vojvodina)
Távozott: Bertrand Traoré (k., Vitesse, ingyen), Patrick Bamford (k., Derby County)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Jason Banton (kv., Milton Keynes), Kwesi Appiah (kv., Cambridge United), Stephen Dobbie (kv., Blackpool)
Távozott: Kevin Phillips (szerződését felbontották), Jerome Williams (k., Forest Green, i.), David Gregory (k., Sutton United, i.)
EVERTON
Érkezett:
Távozott: Hallam Hope (k., Northampton), Shane Duffy (k., Yeovil)
FULHAM
Érkezett: Dan Burn (kv., Birmingham), Marcello Trotta (kv., Brentford), Marcus Bettinelli (kv., Accrington), Neil Etheridge (kv., Crewe Alexandra), Clint Dempsey (k., Seattle Sounders, i.)
Távozott: Marcus Bettinelli (k., Accrington)
HULL CITY
Érkezett: Tom Cairney (kv., Blackburn), Cameron Stewart (kv., Charlton), Aaron McLean (kv., Birmingham), Matty Fryatt (kv., Sheffield Wednesday)
Távozott: Conor Townsend (k., Carlisle, i.), Tom Cairney (Blackburn)
LIVERPOOL
Érkezett: Conor Coady (kv., Sheffield United), Craig Roddan (kv., Carlisle), Adam Morgan (kv., Yeovil)
Távozott: Adam Morgan (k., Yeovil, i.), Craig Roddan (k., Accrington, i.)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Reece Wabara (kv., Doncaster), Ellis Plummer (kv., Oldham), Harry Bunn (kv., Huddersfield), Abdul Razak (kv., Anzsi), Mohammed Abu (kv., Aarhus)
Távozott: Abdul Razak (Anzsi, i.)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Jesse Lingard (kv., Birmingham City), Ben Amos (kv., Carlisle), William Keane (kv., Wigan), Federico Macheda (kv., Doncaster)

Távozott:
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Michael Richardson (kv., Accrington), Conor Newton (kv., St. Mirren), Dan Gosling (kv., Blackpool), James Tavernier (kv., Rotherham)
Távozott:
NORWICH CITY
Érkezett: David Fox (k., Barnsley)
Távozott:
SOUTHAMPTON
Érkezett: Billy Sharp (k., Reading)
Távozott: Fraser Colmer (k., Dorchester)
STOKE CITY
Érkezett: Ryan Shotton (kv., Wigan), Jack Butland (kv., Barnsley), James Alabi (kv., Forest Green), Dale Eve (kv., Fleetwood Town)
Távozott: Brek Shea (k., Barnsley, i.)
SUNDERLAND
Érkezett: Liam Marrs (kv., Boston United), Scott Harrison (kv., FC Bury), Marcos Alonso (k., Fiorentina), Adam Mitchell (kv., Harrogate Town)
Távozott:
SWANSEA CITY
Érkezett: David Cornell (kv., St. Mirren), Alan Tate (kv., Yeovil), Leroy Lita (kv., Brighton), Ashley Richards (kv., Huddersfield)
Távozott: Daniel Alfe (k., Portsmouth, i.), Alan Tate (k., Aberdeen, i.)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Simon Dawkins (kv., Derby County), Lawrence Vigouroux (kv., FC Hyde)
Távozott: Simon Dawkins (k., Derby County)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Lee Camp (kv., Bournemouth), George Thorne (kv., Watford), Donervon Daniels (kv., Gillingham), Kemar Roofe (kv., Cheltenham)
Távozott: Lee Camp (Bournemouth, i.)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Jordan Spence (kv., Milton Keynes), Pelly Ruddock (kv., Luton), Blair Turgott (kv., Colchester), Daniel Potts (kv., Portsmouth)
Távozott: Mladen Petric (Panathinaikosz, i.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik