M. D. 2021.11.27 07:34 Frissítve: 2021.11.27 08:29

Man. City: a támadó jelezte, a Barcába akar igazolni – sajtóhír

Spanyol és angol sajtóinformációk szerint az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége tárgyalásokat folytat a Manchester Cityvel Ferran Torres januári szerződtetésének ügyében, s a spanyol válogatott támadó állítólag már jelezte is angol klubjának, hogy szeretne a katalánokhoz igazolni.

 

Ferran Torres a hírek szerint a Barcába vágyik (Fotó: AFP)

 

Péntek délután még csak arról lehetett olvasni a spanyol sajtóban, hogy Mateu Alemany, az FC Barcelona futballigazgatója Manchesterbe utazott, hogy „üzleti ügyekben” egyeztessen a City vezetőségével. Később kiderült, hogy Ferran Reverter vezérigazgató is vele tartott, s a tárgyalások középpontjában nem a katalánok által szintén csábított Raheem Sterling, hanem a Valencia-nevelésű Ferran Torres állt.

A Mundo Deportivo szombati címlapja

A Mundo Deportivo úgy tudja, a jelenleg sérült spanyol támadó mindenképpen távozni akar a Citytől, és már jelezte is a szándékát Pep Guardiolának, aki abban az esetben állítólag nem gördítene akadályt a távozása elé, ha a két klub megegyezik egymással az anyagiakban. A brit sajtó ennél árnyaltabban fogalmaz: a The Athletic szerint Torres nem szeretné mindenáron elhagyni a manchesteri együttest, de elcsábította a gondolat, hogy Xavi irányítása alatt a Camp Nouban futballozhat, továbbá a 21 éves játékos arra számít, hogy a City legkésőbb a nyáron igazol egy sztárcsatárt, ami jelentősen csökkentené az esélyét arra, hogy a jövőben rendszeresen tagja legyen az angolok kezdőcsapatának.

A manchesteri egylet állítólag körülbelül 40 millió eurót kér Torresért, a dupláját annak, mint amennyiért 2020 augusztusában megvásárolta a Valenciától – ezt a Barcelona a jelenlegi anyagi helyzetében valószínűleg nem tudná kifizetni, vagy ha mégis, a keretébe akkor sem tudná beregisztrálni, mert Torres jövedelme nem férne bele a spanyol liga által meghatározott fizetési keretbe. (Az Athletic megjegyzi, Philippe Coutinho elengedése ebből a szempontból sokat javítana a Barca pozícióján.)

A 22-szeres spanyol válogatott labdarúgó tavalyi szerződtetése óta 43 mérkőzésen 16 gólt szerzett (és négy gólpasszt adott) a Manchester Cityben, a jelenlegi idényben hét meccsen három gól és egy assziszt a mérlege.

2022.01.28 13:59:17

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

„A tervem annyi volt: türelem az utolsó negyedóráig, de aztán őrült lelkesedéssel kell játszani!”

2022.01.25 10:19:03

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Örök ígéret, aki végül mégis révbe ért: kevés jobb üzletet lehet elképzelni, mint ahogyan a Wolves pótolni tudta Rui Patríciót.

2022.01.23 16:17:48

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

Az első félidőben is nyomtak a „kékek”, de a szünet után bedarálták a Tottenhamet.

2022.01.21 12:58:35

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

A Real Madrid elleni finálé előtt mentora, Jock Stein fura tanáccsal látta el – de a trükk működött!

2022.01.19 23:58:02

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2022. Ralf Rangnick hozna pár új embert a télen, több kiszemeltjét is Németországból ismeri.