Dominált a Lakers, csak kozmetikázni tudott a Rockets

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 08:28
null
Dominált a Lakers, csak kozmetikázni tudott a Rockets (Fotó: Getty Images)
Nagyon simán győzte le a Houston Rocketset a Los Angeles Lakers a párharc negyedik meccsén az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, de a végeredményt megszépítették James Hardenék.

 

Simább volt ennél. Ha csak azt nézzük, hogy tíz pont lett közte a végére, akkor azt hihetjük, hogy szoros mérkőzést vívtak a felek, pedig egyáltalán nem ez történt: a Lakers végig uralta ezt a találkozót minden tekintetben. Már az első félidőben meglógott 16 ponttal, jól járatta a labdát, könnyedén szerzett kosarakat, a jó védekezésből átrohant a papíron gyorsabb Houstonon (19–2 volt a leindításból szerzett pontok aránya) és szétszedte ellenfelét a palánk alatt: 62–24-re győzött a festékben és 52–26-ra húzta be a lepattanózást, közte 12–1-re a támadópattanózást. A negyedik negyed közepén is 20-23 pont volt még a távolság, lassan az vált érthetetlenné, hogy Frank Vogel miért hagyja fent a kezdőit, de a Rockets itt még egyszer a lovak közé csapott és a semmiből rövid idő alatt meccset csinált: 101–78-ról lett 103–96 az állás, vagyis egy 18–2-t rohantak a texasiak és az utolsó perc kezdetén már csak öt pont volt a távolság. Itt azonban Alex Caruso beverte LeBron James kiosztását a triplavonalon túlról, majd a következő játéknál elvette a labdát Eric Gordontól, amelyből James zsákolt egyet – ez lett a vége, ha a tükörsima siker helyett meg is izzadt a Los Angeles, de a győzelmet nem hagyta elúszni, így 3–1-re vezet a párharcban.

Nem tudta érvényesíteni akaratát a Houston. Mike D'Antoni vezetőedző szerint egyszerűen elveszett ebben a meccsben a csapata, nem volt meg a kellő akarat, a kellő tűz, nem tudtak elég gyorsan reagálni semmire – James Harden nem tudott választ adni arra, hogy mi történt velük és Russell Westbrook is azt mondta, hogy nem tudja megmagyarázni ezt a „lapos” játékot akkor, amikor az életükért kellett volna küzdeni. Az utolsó negyed felzárkózását nem értékelték túl sokra, inkább azzal törődtek, hogy addig mi történt – Harden összesen két mezőnykosarat dobott, de kiharcolt 20 büntetőt (2/11 mezőnyből, 16/20 büntető, 10 gólpassz, 3 blokk), Westbrook 50 százalékkal dobott 25 pontot, de megállt 3 gólpassznál, PJ Tucker 0, Rob Covington pedig 3 pontot tett hozzá. Ha nem javul fel pont most Austin Rivers (14 pont, 5 gólpassz) és Ben McLemore (3/3 tripla), akkor még csúnyább lehetett volna a meccs, így viszont végül vállalhatóra mentették az eredményt – a túloldalon Anthony Davis (29 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) és Caruso (16 pont, 5/9 mezőnyből) érdemel említést, de LeBron James (16 pont, 15 lepattanó, 9 gólpassz) és Rajon Rondo (11 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz) is besegített. Összességében most a hajrát leszámítva száz százalékban dominálni tudott a Los Angeles, a Rocketsnek pedig most már nem fér bele több elrontott meccs: a Lakers sorozatban hármat nyert, 3-1-re áll a párharc, a következő houstoni hibánál véget ér.

A Rockets legjobb dobói: Westbrook 25/9, Harden 21/3, Gordon 19/12
A Lakers legjobb dobói: Davis 29, James 16, Caruso 16/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT–ELŐDÖNTŐ
NYUGATI FŐCSOPORT

Houston Rockets–Los Angeles Lakers 100–110 (22–26, 19–31, 29–29, 30–24)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Lakers javára.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik