Vízilabda: öt Benedek-gól az együttmüködést ünneplő gálamérkőzésen

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 15:42
null
Az együttműködés meghosszabbítása alkalmával gálamérkőzést rendeztek, többek között a friss olimpiai bronzérmeseinkkel (Fotó: Tumbász Hédi)
Csütörtökön meghosszabbította együttműködését az E.ON Hungária Csoport és a Magyar Vízilabda-szövetség. A jeles esemény alkalmával egy gálamérkőzést rendeztek a KSI fiataljai és friss olimpiai bronzérmeseink részvételével.

 

„EZ AZ ÉN NAPOM!” – idézte Hajdú B. István Nagy Viktor szavait csütörtök délelőtt a népfürdő utcai Elektromos Sportegyesület medencéje melletti sajtótájékoztatón – amikor Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke és Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója meghosszabbították a már hét éve fennálló együttműködésüket – utalva arra, hogy mennyire stabil és sikeres az elmúlt időszak hazai vízilabdája, és ennek folytonossága így biztosítva van.

A hivatalos aláírásokon túl rendkívül derűs és színes eseményen vettek részt a jelenlévők, hiszen egy gálameccs keretein belül öt friss olimpiai bronzérmesünk is medencébe ugrott – volt, aki Tokió óta először. A KSI 2007-es korosztálya két csapatra oszlott, és hozzájuk csatlakoztak a válogatott játékosok, egészen pontosan a piros sapkásokhoz szállt be Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor és Leimeter Dóra, míg a fehér sapkásokhoz Hárai Balázs és Magyari Alda. A mérkőzés négy öt perces negyedből állt, és a játékvezető nem más volt, mint a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás. A magas színvonalú játék tehát biztosítva volt, a jó hangulatról pedig Hajdú B. István gondoskodott, aki a kommentálás során többek között megjegyezte, hogy talán Nagy Viktornak el kellene gondolkoznia a visszavonuláson, miután véletlenül rosszul dobott ki egy labdát. Vagy éppen a kiváló kapusteljesítményre és a minőségbeli javulásra hívta fel a nézők figyelmét, miután Magyar Aldát és a Nagy Viktort felváltották a fiatalok a háló előtt.

Egy ilyen rendezvényen a gyerekeknek próbáljuk megmutatni, hogy később akár ők is lehetnek profi sportolók, és biztosan jó érzés nekik velünk együtt játszani, még ha nem is adtunk bele száz százalékot – mondta Hárai Balázs, a válogatott centere, aki ezen a mérkőzésen szinte minden poszton megfordult. – Most ugrottam először medencébe az olimpia óta, kicsit furcsa is volt a mozgás, 2-3 hét kihagyás után nehéz visszaállni.”

A mérkőzés legjobb pillanatát nehéz lenne kiválasztani, de jelöltből több is akad: mikor Hárain Nagy Viktor bekkelt, miközben Hosnyánszky állt a kapuban, és bravúrral védte az OSC csapatkapitánya által eleresztett svédcsavart; vagy amikor Hárai védekezés közben kiemelte tizennégy éves emberét a vízből és szabályosan odébb dobta, nehogy az megkapja a labdát, de Märcz Tamás nem állította ki, ugyanis korábban már két semmiségért kiküldte; vagy bármelyik fiatal által elért találat, mert bizony szép lövéseket, ejtéseket láthattak a medence szélén állók.

A mérkőzés egyébként 7–7-es döntetlennel zárult, és a legjobb játékos vitathatatlanul az öt gólt szerző Benedek Mór volt, aki bár jobb kezes, de édesapjához hasonló határozottsággal és erővel lőtte be a helyzeteit, szerzett labdákat, valamint játszott rendkívül magabiztosan és dominánsan.

Örülök, mikor ennyi felkérésünk van, mint mostanában, mivel ez azt jelenti, hogy valamit jól csináltunk, és kíváncsiak ránk az emberek. Különösen a fiatalokkal más élmény játszani, nagyon jól éreztem magam! – mondta Leimeter Dóra, a BVSC húzóembere. – Már csak másfél hét van a pihenőmből, pedig majdnem egy egész hónapot kaptam, de ez mindig gyorsabban telik, mint a felkészülés. Lassan kezdődnek az edzések és a bajnokság, de egyelőre még élvezem az olimpián elért sikert; ez egy olyan eredmény, aminek hosszan kell örülni.”

A KSI fiataljai olyan élményben részesülhettek, amire bizonyosan még sokáig fognak visszaemlékezni, de a „Jó volt!” vagy a „Nagyon jó volt!” értékelésnél hosszabban csak egy srác nyilatkozott a meccs utáni jól megérdemelt falatozás közben, aki elmondta, hogy szerinte túl rövid volt a játékidő...

MÄRCZ TAMÁS
a férfiválogatott szövetségi kapitánya

Korábbi tapasztalataim szerint nagy élmény és motiváló erő a fiatalok számára, mikor felnőtt és sokat nyert játékosok csatlakoznak hozzájuk. Itt is rengeteg csillogó szemet láttam, akik odatették magukat a játék során, és megmutatták, hogy milyen tehetségesek. Remélem én sem rontottam a mérkőzés színvonalán a bíráskodással... Minden mérkőzés és torna után a „Hogyan tovább?” az első gondolatom, így az olimpia után is már egyből a jövővel kezdtem foglalkozni, de igyekszem a gondolataimat egyelőre a pihenés felé terelni – bár a sok friss, feldolgozásra szoruló információ ezt nehézkessé teszi. Rátérve az előttünk álló klubidényre, abszolút kiszámíthatatlan, kié lesz a bajnoki cím. Sok volt az átrendeződés, több olyan külföldi játékos érkezett, akiknek egyelőre nem ismerjük a játéktudását eléggé, előléphetnek akár fiatalok is. Mindenképpen izgalmas lesz, és pont ez a kiszámíthatatlanság a legszebb része a 2021–2022-es évadnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik