Vízilabda BL: megvan az idény első FTC-győzelme

L. G./K. T. I.L. G./K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.30. 21:41
null
Volt mit ünnepelni (Fotó: Dömötör Csaba)
Az FTC hazai medencében 11–10-re nyert a Novi Beograd ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában, ezzel megszerezte az első sikerét a 2021–2022-es kiírásban. A zöld-fehérek kapusa, Vogel Soma 62 százalékkal védett, így kulcsfigura volt a győzelemben.

 

Negyedszerre nem lett döntetlen.

Az FTC-Telekom három iksz után megszerezte az első győzelmét a Bajnokok Ligájaban, a siker értékét növeli, hogy ezt a nyáron felemelkedő, szerb válogatottakkal teletűzdelt Novi Beograd ellen érte el.

Méghozzá úgy, hogy ebből a győzelemből mindenki kivette a részét, kezdve az ismét fantasztikusan védő Vogel Somával. A zöld-fehérek kapusa szombaton 71 százalékkal védett az OSC elleni bajnokin, erre pakolt rá 61.5 százalékot, szinte lenullázva a szerbek félelmetes balkezesét, Dusan Mandicsot.

A másik kapu előtt Nemanja Ubovics volt a főszereplő, aki a kezdés előtt még kedélyesen beszélgetett a honfitársaival, hogy aztán parádés centerjátékkal négyszer köszönjön be nekik. Vámos Márton is kitett magáért, úgy lőtt hármat, hogy általában a fölébe kapaszkodva lógott rajta valaki, ezek közül a harmadik ráadásul különösen emlékezetes volt: Kásás Tamás módra emelkedett ki a vízből, és halászott le egy keresztpasszt, majd a kapuig tempózott, és Gojko Pijetlovics hóna alatt betuszkolta a labdát a kapuba. És akkor olyan apróságokat, mint az eredendően szélső Dannyil Merkulov centerből lőtt akciógólját meg sem említettünk.

Érdemes kitérni Varga Dénes játékára is, aki alig nézett a kapu felé, csak éppen parádésan osztogatott, óriási mezőnymunkát végzett, gyakorlatilag hiba nélkül védekezett, és még bekkelt is, ha arra volt szükség (azt is jól, egyébként).

És hát a Ferencváros tanult az előző három, ikszre adott BL-meccséből, ugyanis ezúttal úgy hozta le a végjátékot kétgólos előnyből, ahogyan le kellett hozni. Vogel Soma védett két nagyot, a zöld-fehérek támadásban lepörgették az órát, és az utolsó percre annyi kérdés maradt, hogy eggyel vagy kettővel nyernek. Végül eggyel, 11–10-re győzött Varga Zsolt együttese, amely továbbra is versenyben van a toábbjutást érő helyekért, s nem mellesleg továbbra is veretlen az idényben.

A nyári átalakulás után kevesen gondolták volna, hogy december első napján erről lehet beszélgetni

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
FTC-TELEKOMVK NOVI BEOGRAD (szerb) 1110 (3–3, 4–3, 4–3, 0–1)
Komjádi uszoda, 1000 néző. V: Margeta (szlovén), Ohme (német).
FTC:
VOGEL SOMA – VARGA DÉNES, Vigvári Vendel 1, Jansik Sz., UBOVICS 4, VÁMOS 3, Molnár E. Csere: MERKULOV 2, Damonte, Pohl, Fekete G. 1. Edző: Varga Zsolt
BEOGRAD: G. Pijetlovics – SZ. RASOVICS 2, Vlahopulosz 1, Drasovics, D. PIJETLOVICS 2, V. Rasovics 1, Mandics 1. Csere: Jaksics, Susiasvili, Perkovics 1, Gogov 2, Martinovics. Edző: Vladimir Vujaszinovics
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 13/4. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1. Kipontozódott: Drasovics (23. p.), Jansik Sz. (32. p.), Vlahopulosz (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, óriási fegyverténynek tartom a győzelmet, hiszen a fél szerb válogatott ebben az együttesben játszik. Négy negyeden keresztül azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna, és nagyjából tudtuk semlegesíteni az ellenfél legnagyobb erősségeit. Fegyelmezettek voltunk, megtaláltuk a belgrádiak gyenge pontjait, és ki is tudtuk ezeket használni.
Vladimir Vujaszinovics: – Nem voltunk elég energikusak ahhoz, hogy ilyen erős csapat ellen nyerni tudjunk. Sokkal jobban kellett volna védekeznünk, és a vízilabda örök igazsága, hogy amikor megvannak a helyzeteink, azokat be kell lőni. Könnyű helyzeteket rontottunk, a védekezésben nagy helyezkedési hibákat követtünk el, így a Ferencváros megérdemelten nyert.

További eredmények: Dinamo Tbiliszi (grúz)–AN Brescia (olasz) 11–19, Olympiakosz (görög)–CNA Barceloneta (spanyol) 8–4, Jadran Split (horvát)–VK Radnicski Kragujevac (szerb) 9–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik