Női vízilabda: a Ferencváros szerezte meg a bronzérmet

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 19:03
null
Gurisatti lett a zöld-fehérek legeredményesebbje (Fotó: Koncz Márton)
A Ferencváros lett a női vízilabda ob I bronzérmese: Gerendás György csapata a harmadik helyért rendezett párharc mindent eldöntő harmadik felvonásán, szombaton 12–8-ra legyőzte az UVSE-t.

 

Olimpiai bronzérmes klasszisok utolsó mérkőzése volt a női vízilabda ob I bronzpárharcának harmadik felvonása, amely után az UVSE csapatkapitánya, Szücs Gabriella és a ferencvárosi Simon-Illés Anna is visszavonult az élsporttól.

Utóbbi lehetett boldogabb a találkozót követően, a hazai medencében játszó FTC ugyanis a szoros első félidő után a harmadik negyedben Gurisatti Gréta vezérletével ellépett riválisától, és 12–9-es győzelmével bronzérmet szerzett.

A bajnoki címért járó trófea tíz év után ismét Egerbe került, a hevesiek a Dunaújvárost győzték le a döntőben, míg a legutóbbi hét kiírásban aranyérmes, Eurokupa-győztes UVSE ezúttal lecsúszott a dobogóról.

NŐI VÍZILABDA
A 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–UVSE 12–8 (3–3, 1–1, 5–3, 3–1)

Népliget, 180 néző. V: Bereczki, Fodor R.
FTC: Neszmély – Pőcze, GURISATTI 4, LEIMETER 2, Petik, Simon-Illés, FARKAS T. 2. Csere: MÁTÉ ZS. 2, Kuna 1, Tóth-Csabai 1, Dömsödi, Vosseberg, Millot. Edző: Gerendás György
UVSE: Magyari A. – HAJDÚ K. 2, SZÜCS G. 1, FARAGÓ K. 3, Aubéli 1, Szegedi, Baksa V. Csere: Mácsai, Peresztegi-Nagy, Tiba 1, Irmes R., Varró, Lendvay. Edző: Benczur Márton
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott:
Pőcze (18. p.), Baksa (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Több mint harminc éve edzősködöm, ez volt az egyik legnehezebb mérkőzésem. Döntőt akartunk játszani, de nem sikerült, a csalódás után nagyon nehéz volt felrázni a társaságot. Túl vagyunk rajta, örülünk a bronznak. Elismerésem a visszavonuló játékosoknak.
Benczur Márton: – Két fantasztikus pályafutás ért véget a mérkőzéssel, Simon-Illés Anna és Szücs Gabi előtt is le a kalappal. Büszke vagyok rá, hogy Gabi a játékosom volt, nála tisztábban védekező játékost nem nagyon láttam, rengeteget köszönhetek, köszönhetünk neki.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 az FTC javára

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

Az 5. helyért, 2. mérkőzés: BVSC-Zugló–Valdor-Szentes 12–5 (4–2, 1–2, 3–0, 4–1)
G:
Gémes 4, Urvári 2, Ármai, Dobos, Fekete F., Kenderes, Mészáros-Farkas, Polák, ill. Bíró B. 2, Bonca, Horváth L., Mácsai K
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a BVSC javára

A 7. helyért, 3. mérkőzés: III. Kerületi TVE–GYVSE-Uni Győr 16–5 (6–2, 4–0, 4–1, 2–2)
G:
Gyöngyössy 4, Koltay, Kudella 3-3, Zöld 2, Brezovszki, Hnatyszyn, Kiss P., Kiss V., ill. Dróth 2, Kurucz K., Szedlák M., Török D
A végeredmény: 2–1 a III. Kerület javára

Osztályozó, 1. mérkőzés: Tatabányai VSE–Polo SC 11–3 (1–1, 6–1, 2–1, 2–0)
G:
Bíró L., Kovács J., Zantleitner H., Zantleitner N., Zink 2-2, Orbán, ill. Rajna E. 2, Burda
Az állás: 1–0 a Tatabánya javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik