Barcelona: Arda Turan hazájában folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.13. 12:28
null
Arda Turan hat trófeát nyert a Barcelonával (Fotó: AFP)
A török Istanbul Basaksehir hivatalos oldalán jelentette be, hogy az FC Barcelona török válogatott futballistája, Arda Turan Isztambulban folytatja pályafutását. A hírt később a katalánok is megerősítették.

 

A Barcelona honlapjának tájékoztatása szerint a török klub két és fél évre veszi kölcsön a játékost, és opciós joga lesz a végleges megvásárlására. Az isztambuli együttes Arda Turan teljesítményétől függően fizet a gránátvörös-kékeknek, a kölcsönvételért azonban nem kell pénzt letennie.

A 30 éves török középpályás 2015-ben az Atlético Madridtól igazolt a Barcelonához, ám a katalánoknál finoman fogalmazva sem jutott rendszeres játéklehetőséghez (míg a fővárosban alapember volt), így a távozása már jó ideje a levegőben lógott. Szerdán a futballista ügynöke elárulta, hogy ügyfele hamarosan hazaköltözik Isztambulba, ahol az Istanbul Basaksehir játékosa lesz. A török együttes vezetőedzője, Abdullah Avci szintén megerősítette ezt.

Arda Turan összesen 55 tétmérkőzést játszott a Barcelona színeiben, és 15 gólt szerzett. A klubbal nyert bajnokságot, spanyol Szuperkupát, európai Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, valamint kétszer Spanyol Kupát.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik