D. Á. 2021.03.06 13:37 Frissítve: 2021.03.06 13:54

Barca: „Suárez annyira hiányzik, mint CR anno a Realnak”

Az Atlético Madrid labdarúgócsapatának egykori támadója szerint Luis Suárez éppen annyira hiányzik az FC Barcelonának, mint a Real Madridnak a portugál klasszis, Cristiano Ronaldo – olvasható a Sport Bible oldalán.

 

Valóban annyira fontos volt Suárez a Barcának, mint CR a Realnak? (Fotó: AFP)

„Amint áruba bocsátotta a Barcelona, azonnal tudtam, hogy hibát követ el. Biztos vagyok benne, hogy nem a pályán mutatott teljesítménye volt a legfőbb oka annak, hogy távoznia kellett” – mondta Diego Forlán.

„Felvettem vele a kapcsolatot, és beszélgettünk a helyzetről. Elmondtam neki, hogy nem ő volt az első és nem is ő lesz az utolsó, akivel igazságtalanul bántak” – folytatta az uruguayi.

Az Atlético Madrid egykori támadója szerint a Barcelona gyengélkedése egyértelműen Suárez hiányának tudható be, aki annyira fontos volt a katalán gárdának, mint Cristiano Ronaldo a Real Madridnak. 

„A Barcelonának éppen annyira hiányzik Suárez, mint a Real Madridnak anno Cristiano Ronaldo. Ahogyan a Real Madrid is szenvedett a portugál hiányától, úgy a Barca is most az övétől” – zárta gondolatait Forlán.

A Barcelona pocsék formában kezdte meg az idényt, ráadásul a PSG elleni 4–1-es hazai zakó után a BL-nyolcaddöntőben sem maradt sok esélye.

Igaz, az elmúlt hetekben valamelyest javult a helyzet – a Sevilla elleni Király-kupa-elődöntőben hősies küzdelemben 0–2-ről állt fel, így fináléba jutott a Barca. Ami a bajnokságot illeti, az Atlético botlásai miatt öt pontra zárkóztak fel Messiék, bár tény, a fővárosi alakulat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a katalánoknál. A 26. forduló nagy nyertesei is a gránátvörös-kékek lehetnek, hiszen az éllovas Atlético a harmadik helyen álló – a Barcelonával azonos pontszámú – Real Madridot fogadja. 

 

2021.04.21 21:51:27

Spanyol labdarúgás P. K.

A meccs előtt még a Szuperliga volt a téma, de aztán a királyiak francia csatára került a középpontba.

2021.04.18 20:28:46

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A roppant tartalékos Real Madrid elveszített két pontot a kiesés elől menekülő kiscsapat otthonában.

2021.04.17 21:09:22

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Pár napon belül a második Király-kupa döntőjét is elbukta a Bilbao, ezt most igazán emlékezetes körülmények között.

2021.04.16 23:59:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. A Messit felfedező Carles Rexach szerint a Barcelona nélkül Messi sohasem lett volna az általunk ismert játékos; mindenképp nagy futballista vált volna belőle, de egyáltalán nem biztos, hogy máshol is ekkora világsztárt neveltek volna belőle.

2021.04.10 18:19:31

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Gyönyörű és szerencsés gól, piros lap, kapufák, kihagyott ziccerek, meg nem adott büntetők: ez volt az el Clásico.