Az Olasz Kupa szépségei - két piros lap a tizenegyespárbajban

Vágólapra másolva!
2014.08.17. 21:22
null
Ennél a szögletnél érdekesebb dolgok is történtek a Modena–Monza mérkőzésen (Fotó: mundodeportivo.com)
Mint arról korábban már beszámoltunk, a Modena gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban búcsúztatta a Monzát a labdarúgó Olasz Kupa második fordulójában, a harmadik körben pedig az élvonalbeli Palermóval találkozik. A szétlövésben történtek azonban eddig nem kaptak nagy nyilvánosságot. Eddig.

Az eleinte szokványos tizenegyespárbajban 1–1 után kezdődött az érdekes események sorozata. A harmadosztályú Monza védője, Andrea Beduschi szemtelen mozdulattal juttatta előnyhöz csapatát, ám nem érte be ennyivel, gólöröm gyanánt intézett egy-két „kedves” szót a hazai szurkolókhoz.

A nemzetközi sportsajtó arról nem ír, hogy milyen tartalmú szavak hagyták el a futballista száját, de a Modena kapusának reakciójából – célba vette Beduschit a labdával – következtethetünk a mondandó lényegére. A felvágott nyelvű monzai labdarúgót leküldte a pályáról a játékvezető.

De ezzel még közel sem volt vége! A Modena egyenlített, majd Marco Perini hibája után a vezetést is átvette, ezt azonban nem tudta feldolgozni Sergio Viotti, a Monza kapusa, aki mérgében a nézők közé – de legalábbis felé – bombázta a labdát. A bírónak nem kellett több, ismét felmutatta a piros lapot.

A szétlövés ezen a pontján az a faramuci helyzet állt elő, hogy az egyik monzai játékosnak kellett beállnia a kapuba a tizenegyespárbaj hátralévő részére. A választás Leonardo Massonira esett, aki nem vallott szégyent, hárította Alessandro Gatto kísérletét. Pechjére azonban csapattársa, Igor Radrezza sem talált be, így a Modena sikerével zárult a párbaj.

A kék-sárgák a második körben a Serie A újoncával, a Palermóval mérkőznek.

A NEM MINDENNAPI TÖRTÉNÉSEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik