CS. B. 2021.10.28 12:04 Frissítve: 2021.10.28 13:13

Ökölvívás: riválisokból bajtársak? Fury segítheti Joshua felkészülését

A brit Tyson Fury felajánlotta honfitársának, Anthony Joshuának, hogy segítené felkészülését az ukrán Olekszandr Uszik elleni, 2022-ben esedékes visszavágóra. Nagyon kétségbe lehet esve a WBA, a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki övét is elvesztő Joshua, ugyanis a Mirror szerint elfogadná egyik legnagyobb riválisa ajánlatát, de csak akkor, ha ingyen segíti az edzéseken. 

 

Tyson Fury tényleg segítheti Joshua felkészülését? (Fotó: AFP)
Tyson Fury tényleg segítheti Joshua felkészülését? (Fotó: AFP)

 

Tyson Fury még a Deontay Wilder elleni harmadik mérkőzése – amelyet megnyerve megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú bajnoki övét – előtt ajánlotta fel szolgálatait honfitársának, mert szerinte tudja, hogyan vehetne revansot a fordított alapállású Uszikon – Joshua veresége után szinte azonnal érvényesítette a visszavágóra vonatkozó záradékot. Fury felkérésére sokáig nem válaszolt, szerdán azonban megtörte a csendet.

„Ha nem kér érte pénzt, akkor elfogadom az ajánlatát, sőt, még sparringolhatunk is – mondta az IFL TV-nek a 32 éves ökölvívó, aki azért is szorgalmazná az együttműködést Furyval, hogy végre egy szorítóba léphessen vele. – Szükségem van egy tapasztalt edzőre, s ő tökéletesen megfelel a feladatra. Ráadásul ez lenne a legegyszerűbb módja, hogy összehozzuk a hőn áhított meccset. Majd felszerelek néhány kamerát, hogy élőbe közvetíthessük a bunyót a Facebookon vagy a YouTube-on.”

Kérdéses, mennyire vehetők komolyan AJ szavai, pláne, hogy saját és aCigány Király” menedzsere régóta dolgoznak a kettejük közti meccs összehozatalán. A helyzetet az is nehezítheti, hogy az edzések alkalmával az ökölvívók jobban kiismerhetnék egymás gyenge pontjait. 

Időközben Uszik is megszólalt, és elmondta, nem szeretne a Joshuát az első meccsén szintén legyőző, majd a másodikon kikapó Andy Ruiz Jr. hibájába esni.

„Csirkelevest, majd kölest és gombát ettem. Nem úgy ünnepeltem a győzelmet, mint Andy Ruiz – célzott versenytársa súlyproblémáira a bokszoló.

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.