Ökölvívás: riválisokból bajtársak? Fury segítheti Joshua felkészülését

Vágólapra másolva!
2021.10.28. 12:04
null
Tyson Fury tényleg segítheti Joshua felkészülését? (Fotó: AFP)
A brit Tyson Fury felajánlotta honfitársának, Anthony Joshuának, hogy segítené felkészülését az ukrán Olekszandr Uszik elleni, 2022-ben esedékes visszavágóra. Nagyon kétségbe lehet esve a WBA, a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki övét is elvesztő Joshua, ugyanis a Mirror szerint elfogadná egyik legnagyobb riválisa ajánlatát, de csak akkor, ha ingyen segíti az edzéseken. 

 

Tyson Fury még a Deontay Wilder elleni harmadik mérkőzése – amelyet megnyerve megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú bajnoki övét – előtt ajánlotta fel szolgálatait honfitársának, mert szerinte tudja, hogyan vehetne revansot a fordított alapállású Uszikon – Joshua veresége után szinte azonnal érvényesítette a visszavágóra vonatkozó záradékot. Fury felkérésére sokáig nem válaszolt, szerdán azonban megtörte a csendet.

„Ha nem kér érte pénzt, akkor elfogadom az ajánlatát, sőt, még sparringolhatunk is – mondta az IFL TV-nek a 32 éves ökölvívó, aki azért is szorgalmazná az együttműködést Furyval, hogy végre egy szorítóba léphessen vele. – Szükségem van egy tapasztalt edzőre, s ő tökéletesen megfelel a feladatra. Ráadásul ez lenne a legegyszerűbb módja, hogy összehozzuk a hőn áhított meccset. Majd felszerelek néhány kamerát, hogy élőbe közvetíthessük a bunyót a Facebookon vagy a YouTube-on.”

Kérdéses, mennyire vehetők komolyan AJ szavai, pláne, hogy saját és aCigány Király” menedzsere régóta dolgoznak a kettejük közti meccs összehozatalán. A helyzetet az is nehezítheti, hogy az edzések alkalmával az ökölvívók jobban kiismerhetnék egymás gyenge pontjait.

Időközben Uszik is megszólalt, és elmondta, nem szeretne a Joshuát az első meccsén szintén legyőző, majd a másodikon kikapó Andy Ruiz Jr. hibájába esni.

„Csirkelevest, majd kölest és gombát ettem. Nem úgy ünnepeltem a győzelmet, mint Andy Ruiz – célzott versenytársa súlyproblémáira a bokszoló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik