R. P. 2021.10.10 08:34 Frissítve: 2021.10.10 10:26

Profi boksz: Fury óriási kiütéssel győzte le Wildert – videó

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban harmadszor csapott össze a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder nehézsúlyban a Bokszvilágtanács (WBC) trónjáért. Fury a 11. menetben kiütéssel győzött, és ezzel megtartotta a bajnoki övet.

A kiütés pillanata (Fotó: AFP)

Tyson Fury és Deontay Wilder korábbi két összecsapásán egy döntetlen és egy Fury-győzelem volt a mérleg. Borítékolható volt, hogy ha Wilder kikap, Las Vegas alighanem a végállomást jelenti...

A boksztrilógia harmadik része fordulatos csatát hozott. Az első három menet egyértelműen Furyé volt (egyszer padlóztatta is Wildert), ám a negyedik felvonásban Wilder pillanatai következtek. Kétszer is padlóra küldte ellenfelét. Fury túlélte a nehéz pillanatokat, és ezután átvette az irányítást. A döntő pillanat a 11. menetben érkezett el: Fury hatalmas jobbhorga után Wilder már nem folytathatta (a videóból kiderül, hogy ha akarta volna, akkor sem tudta volna), a bíró beszüntette az összecsapást.

Tyson Furynak ez volt harmincegyedik győzelme a már említett döntetlen mellett, Wildernek ez volt a második veresége a 42 nyert meccs és az egy döntetlen mellett.

„Nagyszerű küzdelem volt, méltó egy sporttörténelmi trilógiához ˜– idézi Furyt az MTI, aki sajátos módján méltatta a sajtóhírek szerint kórházi ellenőrzésre szállított riválisát. – Deontay Wilder egy kiemelkedő harcos, nagy csatára késztetett a pénzemért. Mindig azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb a világon, ő pedig a második legjobb.”

ÖKÖLVÍVÁS
PROFI GÁLA, LAS VEGAS
WBC világbajnoki címmeccs
Tyson Fury–Deontay Wilder
– Fury KO-val győzött a 11. menetben

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.