Találatok a Papp László címkére

Találatok száma: 30

Papp László leglelkesebb rajongója – Jean-Paul Belmondo és a sport

2021-09-11 09:12:14

Tanulni nem szeretett, bokszolni és futballkapusként vetődni annál inkább. Papp Lászlóért rajongott, akárcsak a jó teniszért. Részben neki is köszönhető a Paris Saint-Germain megalakítása, filmjeiben pedig nagyítóval kellett keresni a veszélyt helyette vállaló kaszkadőröket. Összeállításunkkal a szeptember 6-án elhunyt francia színészre, Jean-Paul Belmondóra emlékezünk.

ökölvívás Papp László Képes Sport Jean-Paul Belmondo

Videó: Hihetetlen ütőereje volt – Belmondo Papp Lászlóról

2021-09-07 14:39:24

Az ikonikus francia színész, a sportok, kiváltképp az ökölvívás szerelmesének számító Jean-Paul Belmondo hétfői halálhíre kapcsán már felidéztük, hogy a magyar ökölvívó-legenda, Papp László volt az egyik példaképe. Íme a részlet, a Paplaci című dokumentumfilmből, így emlékezett a világhírű színész a háromszoros olimpiai bajnokunkra.

ökölvívás Papp László Jean-Paul Belmondo

„Ide figyelj, Laci! Ha győzöl, ígérem, hogy ruhástól beugrom a vízbe...”

2021-07-20 15:43:22

Nem így tervezték, de mindenképpen történelmi, és adja isten, hogy soha meg nem ismétlődő „vírusolimpiát” rendez Tokió és Japán. Egészen biztos, hogy sok felemelő, megható, szomorú és vidám pillanattal ajándékozza meg ismét az emberiséget az olimpia, mi most a korábbi játékokból válogattunk össze ilyen pillanatokat.

ökölvívás olimpia Tokió 2020 Papp László

NB I: két fiatal játékosával hosszabbított a ZTE

2021-07-13 15:49:31

Hivatalos oldalán jelentette be a Zalaegerszegi TE, hogy szerződést hosszabbított két fiatal játékosával, Papp Lászlóval és Szökrönyös Dániellel. A klub mindkét labdarúgóval 2023-ig szóló megállapodást írt alá.

Zalaegerszeg ZTE Szökrönyös Dániel Papp László NB I

Atlétika: több mint 450-en indulnak hétvégi ob-n Debrecenben

2021-06-23 16:37:14

Negyven versenyszámban több mint 450-en jelezték indulásukat a hétvégén rendezendő 126. atlétikai országos bajnokságon Debrecenben.

atlétikai ob atlétika Papp László Gyulai Miklós Becsky András

NB II: hatvan százalékban a DVSC Egyesületé lett a Loki

2020-12-18 15:35:16

Klubunk jövőjét meghatározó eseményt tartottak a Nagyerdei Stadion sajtóközpontjában – írja a labdarúgó NB II tabelláját a téli szünetben nyolcpontos előnnyel vezető DVSC hivatalos honlapja. Az augusztus 17-én magánemberek által megalapított DVSC Egyesület a DVSC Futball Zrt. többségi, hatvanszázalékos tulajdonosává vált.

Szima Gábor Szabó Péter Papp László NB II Kósa Lajos DVSC Egyesület

Puskás Ferenc, Papp László, Szusza Ferenc – sportcsillagok a filmvásznon

2020-07-31 12:08:27

A koronavírus-járvány ideje alatt a The Athleticnél gondoltak egyet, majd kikérték több mint 120 munkatárs véleményét a legjobbnak vélt sporttematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutattuk be, most pedig eljött az idő, hogy szót ejtsünk a legjobb magyar filmekről is. A Nemzeti Sport Online nem állít fel sorrendet a kiválasztott 12 alkotás között – csupán az IMDB-értékelést tüntetjük fel –, az összeállítás inkább azzal a céllal készült, hogy felhívjuk olvasóink figyelmét a hazai filmgyártás sporttémájú műveire is.

szerelem magyar sportfilmek Szusza Ferenc Szabadság Régi idők focija Puskás Ferenc

DVSC: Kondás marad, 1.2 milliárdos költségvetés az NB II-ben

2020-07-06 14:36:46

„A DVSC az NB II-ben is ugyanakkora összeggel gazdálkodhat, mint az első osztályban” – nyilatkozta Papp László, Debrecen polgármestere a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A város a klub megvásárlása után szponzorokra is számít. A debreceni önkormányzatnak addig is a Loki jóval többe kerül majd, mint az előző években, mivel eddig ők csak az utánpótlást támogatták.

Papp László NB II Kondás Elemér Debrecen DVSC

Debrecen: tulajdonba veheti az önkormányzat a labdarúgócsapatot

2020-07-02 14:09:32

A debreceni önkormányzat közgyűlése csütörtökön egyórás vita után – 26 igen és 3 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett – úgy döntött, hogy a város tulajdonba veheti a DVSC labdarúgócsapatát.

Papp László NB II NB I Debrecen DVSC

DVSC: Szima Gábor távozik, az önkormányzat az új többségi tulajdonos

2020-07-01 11:02:46

Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa 19 év után elköszönt a Lokitól. Az üzletember és családja korábbi 73 százalékos tulajdonrészét Debrecen önkormányzata vásárolta meg. Papp László polgármester bejelentette, az új klubmodell még kidolgozás alatt áll, de számít a helyi üzletemberek és befektetők támogatására, a csapatnak pedig csakis egy célja lehet, egy éven belül visszajutni az élvonalba. A klubvezetés is átalakul, a visszavonult csapatkapitány, Tőzsér Dániel szakmai igazgató lesz. 

Tőzsér Dániel Szima Gábor Papp László NB I DVSC

Labdarúgás: Novák Dezső, Papp László és Török Ferenc is játszott Dunaföldváron

2020-05-26 08:54:39

A 20. század hetvenes-nyolcvanas éveiben a fővárosi színészek, neves sportolók megjelenése egy-egy kisebb településen mindig nagy érdeklődést, sőt izgalmat váltott ki. A korabeli sajtótudósítások szerint a nyolcvanas évek elején több alkalommal is járt Dunaföldváron a népszerű színészválogatott futballcsapata – olvasható a duol.hu-n.

Török Ferenc SZÚR Rapp Imre Papp László Novák Dezső Dunaföldvár

A szó elszáll? – 80 éves a két riporterlegenda, Novotny Zoltán és Radnóti László

2020-05-18 19:34:07

Novotny Zoltán és Radnóti László hangját azonnal felismeri mindenki, ha meghallja a rádióban. Jellegzetes orgánumukhoz agyunk varázslatos sportélmények, felejthetetlen versenyzők emlékét csatolja – de vajon mire emlékezik legszívesebben a két 80 éves riporterlegenda?

vívás magyar férfi kosárlabda-válogatott köszöntés Radnóti László Puskás Ferenc Papp László

Aki lelátói élőképre álmodta meg Mátyás királyt és Puskás Ferencet

2020-03-18 14:29:25

Amikor azt kérdezem tőle, mi a foglalkozása, fényképész, esetleg festő, azt feleli, hogy sajnos egyik sem, mert egy lézerfegyvereket gyártó cégnél dolgozik, a fotózás és a festés „csupán” hobbi. Noha őt hallgatva nyilvánvaló, jóval több annál – ahogyan a futball is. Beszélgetés Kimmel Zsolttal a kispesti kötődésről, a válogatott meccseken látott csodás koreográfiákról és a fél világot bejáró képeiről.

Szilágyi Áron Puskás Aréna Papp László NS Hosszabbítás Muhammad Ali Kispest

A zsinagóga lépcsőjétől a megúszott terrorista merényletig

2019-04-22 15:19:40

A magyar ökölvívás kiemelkedő alakja április 23-án ünnepli 70. születésnapját. Gedó György mégsem hetvenkedik. Csak mesél, a dunakeszi zsinagóga lépcsőjéről, ahol találták, a békéscsabai patkolókovácsról, akinél az erőt gyűjtötte, a legendás Adler Zsigmondról, aki a tehetségét felfedezte, s akivel „megúszta” a Fekete Szeptember terrorszervezet túszejtését a müncheni olimpián, mert egy csésze teát kívánt…

Vasas Papp László NS Hosszabbítás München Gedó György

Ökölvívás: gála Papp László születésnapjára

2019-03-25 08:52:02

„Aki minőségi pofont akar, nyugodtan jöjjön Magyarországra” – jegyezte meg egykor a csak rá jellemző csibészséggel Papp László, aki hétfőn lenne 93 éves.

ökölvívás boksz Zbigniew Pietrzykowski Papp László

Kőkemény, mégis kedves: Csötönyi Sándor, a csepeli Padre

2019-02-22 19:54:13

Hetven év alatt élt vagy százat. Minden túlzás nélkül: a mai napig minden napja egy regény. Egy kis Duna-menti faluból jutott el a füstös boksztermeken át Kelet-, majd Nyugat-Németországig, Papp Lacitól Erdei Zsoltig, Stevensontól Fidel Castróig, a gázkészülékek szerelésétől a kaszinók világáig, barátoktól ellenségekig. Miközben, ha úgy alakult, kenyérre kenhető Sanyi bácsi volt, ha kellett, a kőkemény Csötönyi. Aki, hogy kedvenc mondását citáljuk, már rég fényes volt, amikor másokat még csak csiszoltak.

ökölvívás Papp László hosszabbítás Kovács István Erdei Zsolt Csötönyi Sándor

Ökölvívás: színdarab készült Papp László életéről

2018-05-09 09:34:15

Szilágyi Andor színdarabot írt a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, Papp László életéről. A Papp Laci és az éjszakai látogatók című dráma előbemutatója 2018. május 28-án délután 17 órakor lesz a József Attila Színházban.

ökölvívás Papp László

Ökölvívás: profi gála a legendás bokszoló emlékére

2018-03-24 07:22:00

A névadó fiával egyeztetve a Feja Promotion szombaton 17 órától Kistarcsán rendezi meg az I. Papp László profi ökölvívógálát.

profi boksz Papp László

Ütőtáv – hatvan évvel ezelőtt kezdődött Papp László profi karrierje

2017-05-15 16:30:27

Első profi meccsét 1957. május 19-én vívta Papp László a nyugatnémet Alois Brand ellen, majd' szinte napra pontosan öt évvel később, 1962. május 16-án a dán Chris Christensent legyőzve középsúlyban Európa-bajnok lett. Ám utánanyúlt a politika: a vb-címért már nem engedték bokszolni.

ökölvívás profi boksz Papp László 56-os emlékév