Találatok a Mike Powell címkére

Találatok száma: 3

Atlétikai vb: parádés ugrás; lesz egyszer valaki, aki messzebbre repül?! – VIDEÓ

2023-07-31 19:41:57

„Láss csodát!” – biztat az augusztus 19-én kezdődő 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság szlogenje. Reményeink szerint a budapesti kilenc versenynap élmények sorát hozza majd mind az új stadion lelátóin helyet foglalók, mind az év legnagyobb sporteseményét a közvetítések révén világszerte figyelemmel kísérő atlétabarátok számára. Hogy milyenekre gondolunk? A világbajnokság rajtjáig felelevenítjük az elmúlt negyven év legnagyobb, legkülönlegesebb, legmaradandóbb világbajnoki teljesítményeit – megközelítőleg ilyenekre. Kezdjük Mike Powell 1991-ben elért távolugró-világcsúcsával, amely azóta is állja az ostromlók rohamát.

atlétikai világbajnokság atlétikai vb-pillanatok atlétikai vb 2023 atlétikai vb atlétika Mike Powell

Amikor Mike Powell szinte kirepült a stadionból – atlétikai vb-történelem, 3. rész

2023-06-07 10:31:23

Alighanem minden idők legjobb világbajnokságát rendezték meg a japán fővárosban, ahol a világ csak ámult és bámult, ráadásul Magyarország is vb-érmet nyert, sőt mindjárt kettőt: 1991-ben Tokió volt a harmadik vb-házigazda.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Mike Powell Képes Sport Carl Lewis

Szalma László: „A mai napig nem tudom megemészteni a történteket”

2017-10-21 11:29:21

Szabadtéren és fedett pályán elért eredményei egyaránt tovább élnek, mint Bob Beamon világcsúcsa. A távolugrás magyar rekordere, az utolsó ugrások nagymestere, Szalma László október 27-én lesz 60 éves. Ahogyan az egykori atléta fogalmazott, az első hatvan év rendben volt.

távolugrás Szalma László Mike Powell Carl Lewis Bob Beamon