Találatok a interjú címkére

Találatok száma: 567

Keresi a magyar sport szuperhőseit – Köbli Norbert, a Katinka kreatív producere

2022-05-15 09:10:42

Hosszú Katinkát, a sportolót csak annyira ismerte, mint bármely másik ember Magyarországon, ám a filmkészítés során közel került hozzá Hosszú Katinka, az ember. És Köbli Norbert dramaturg, kreatív producer alkotótársaival együtt megmutatja nekünk, ki is ez az olimpiai bajnok, világbajnok és Európa-bajnok úszó, ki ez az ember, aki Bajáról indulva hódította meg a világot.

úszás interjú film Köbli Norbert Képes Sport Hosszú Katinka

Női röpi: kiskorában csúfolták, a gyógyírt a röplabdázás jelentette Halla Grétának

2022-05-15 00:07:02

A TFSE röplabdázója, Halla Gréta az ötödik idényét teljesítette az NB I-ben, a mostani kiírásban a bajnokság harmadik legeredményesebb játékos volt. A 21 éves, 186 centiméter magas sportolónő elárulta, hogy az állandó csúfolódások miatt traumaként élte meg az általános iskolás éveit, a gyógyírt a délutáni röplabdázás jelentette. Beszélt az álmairól, céljairól, valamint arról is, milyen pozitív hatással volt az életére az, hogy Gödöllőről egyedül felköltözött a fővárosba.

röplabda női röplabda NB I női röplabda interjú TFSE Halla Petra

Kőbe vésték a nevét – a 85 éves Rejtő Ildikó vallja, a víváshoz nem kevés ész is kell

2022-05-14 09:04:40

Terápiás jelleggel kezdett el vívni, páratlan technikával verte meg többször a világ legjobbjait. A nemzet sportolója, a kétszeres olimpiai bajnok tőröző, Rejtő Ildikó május 11-én töltötte be 85. életévét.

vívás születésnap női tőr interjú Rejtő Ildikó Képes Sport

Úszás közben születnek a legjobb ötletei – Bálint András és a sport

2022-05-13 12:16:14

Szinte mindent elért, amit magyar színművész magáénak mondhat ezen a csodálatos, irigyelt, ám sok-sok buktatóval tarkított pályán. Ennek ellenére nem ül a babérjain, játszik és önálló estekkel áll a közönség elé, a testedzés pedig a mindennapjaihoz tartozik.

színész interjú Képes Sport Bálint András

A csúnya meztől a kupaezüstig – Éles József a kispadon, két fia a pályán írt történelmet

2022-05-09 14:50:45

Kizárólag fiatal magyar játékosokkal szerzett ezüstérmet a Magyar Kupában a Fejér-B.Á.L. Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely az Éles József alapította Éles Kézisuliból nőtt ki. A korábbi világklasszis, 179-szeres válogatott irányító-balátlövő jelenleg a kispadról irányítja csapatát, amelyben fiai is játszanak.

Éles József interjú férfi kézilabda NB I férfi kézilabda Magyar Kupa Képes Sport Fejér-B.Á.L. Veszprém

Barátságban Alex Fergusonnal – Temesvári Miklós tanárból lett a futball nagykövete

2022-05-04 11:28:32

Temesvári Miklós 12 éve már csak megfigyelője a magyar labdarúgásnak. A 83 éves mesteredző büszke a futballeredményeire, örömmel beszél FIFA-instruktorként átélt páratlan élményeiről, és a sportág hazai helyzetéről is markáns véleménye van.

magyar labdarúgás interjú Temesvári Miklós NB I Képes Sport

226 meccs a kispadon – Dr. Szilágyi György 80 évesen is tele van adrenalinnal

2022-05-02 10:36:16

A Semmelweis Egyetem Foglalkozás-egészségügyi Intézete klinikai főorvosa, igazságügyi orvosszakértő, és immár negyven éve sportszakorvosként a futballmérkőzések állandó résztvevője. A magyar labdarúgó-válogatott 226 mérkőzésén ült  a kispadon, tizenhárom szövetségi kapitány stábjának volt tagja. Dr. Szilágyi György április 24-én töltötte be 80. életévét.

orvos magyar labdarúgó-válogatott interjú Képes Sport Dr. Szilágyi György

Bekeretezett élet – 80 évesen is gyors Szabó György, a Tatabánya korszakos védője

2022-05-01 09:00:51

Gólkirályként került Tatabányára, s a klub színeiben 510 mérkőzésen lépett pályára az első osztályban. Jobbszélsőből jobbhátvéd lett, egyszeres válogatott – mint mondta, annyi jó futballista volt, nem ő hiányzott. Szabó György április 24-én töltötte be a 80. életévét.

interjú Szabó György NB I Képes Sport FC Tatabánya

Palackba zárt barátság – Sike Tamás különleges borral őrzi Csollány Szilveszter emlékét

2022-04-26 08:21:45

Két évtizede ápolt szoros köteléküket idén januárban szakította szét a koronavírus, ám Sike Tamás egri borász úgy véli, csak az hal meg, akit elfelejtenek. Ő pedig nem felejti keresztfiát, Csollány Szilvesztert, s emlékére az olimpiai aranyérmes tornász kedvenc borainak házasításából különleges fehérbort készített – a Szilast.

interjú Sike Tamás Képes Sport Csollány Szilveszter

Bombagól volt a védjegye – 80 éves lett Karába János, a Ferencváros klasszisa

2022-04-23 08:45:25

Dorogon csak egyszer ment le a bányába, aztán álmai klubjához, a Ferencvároshoz igazolt, emiatt dühöngtek is a Vasas képviselői. Hatalmas gólokat lőtt – a VVK-elődöntő harmadik meccsén, a Manchester United ellen szerzett felejthetetlen. A VM Egyetértésben a kor szokása szerint presszóval honorálták futballtudását. Karába János április 19-én töltötte be 80. életévét.

interjú VVK Képes Sport Karába János Ferencváros

Négydanos mester, műkedvelő tenor – Gulyás Richárd és a sport

2022-04-18 11:57:41

Dolgozott a bűnüldözésben, jogász és közgazdász, ügyvédként mérette meg magát a piacon, de vezette a szolnoki ökölvívókat is. Négydanos mesterként alapító elnöke lett a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetségnek, másfél éve pedig ügyvezető igazgatóként szolgálja a Budapesti Operettszínházat. Kőkemény „harcász” és műkedvelő tenor egy személyben: Gulyás Richárd.

interjú Képes Sport Gulyás Richárd Budapesti Operettszínház

Íme, a válogatott új korelnöke: Bödör László

2022-04-15 23:21:54

Szinte hihetetlen, hogy csak 21 évesen kezdett versenyszerűen futballozni. Bajnok lett az MTK-val, KK-győztes, játszott KEK-döntőben. Nemcsak a labdarúgáshoz értett, megfogta a munka végét, kétszeres aranykoszorús esztergályos mester. A Raduly József halála után a legidősebb magyar válogatott labdarúgóval, a 88 éves Bödör Lászlóval beszélgettünk.

magyar válogatott magyar labdarúgás magyar foci labdarúgás interjú címlapsztori

„Kiabálva szurkoltunk Kokónak” – Molnár Piroska és a sport

2022-04-13 14:30:08

A Nemzet Színésze talajtornászként elért sikereiről, az ablakba tett rádión hallgatott angol–magyarról és a balatoni vitorlásélményeiről.

színész interjú Molnár Piroska Képes Sport

A Győri ETO beállója egyedülálló kisgyerekes anyukaként is helytáll

2022-04-12 11:10:37

Linn Blohm példája is bizonyítja, az anyaság és az élsport igenis megfér egymás mellett. A Győri Audi ETO KC Eb-bronzérmes svéd beállójának ráadásul egyedülálló kisgyermekes anyukaként kell helytállnia, mégsem panaszkodik, inkább szeretne másokat is bátorítani: nem kell megvárni a gyerekvállalással a profi karrier végét. Kisfiával együtt gyorsan beilleszkedett hazánkban, és nagy vágya, hogy klubjával a Bajnokok Ligájában felérjen a csúcsra.

svéd női kézilabda-válogatott női kézilabda interjú Linn Blohm Képes Sport Győri Audi ETO KC

13 év, 9 hónap, 9 nap – a paksi Szabó János az NB I csúcstartója!

2022-04-09 09:56:41

Tizenhárom esztendő telt el azóta, hogy bemutatkozott az élvonalban. A Paksban játszotta első meccsét az NB I-ben, és borítékolható, hogy az utolsón is szeretett városa csapatának mezét viseli. Beszélgetés a klubhűség mintaképével, Szabó Jánossal a gyerekkori rivalizálásról, az eddig őrzött titkokról, mérföldkövekről és egy különleges rekordról.

magyar labdarúgás interjú Szabó János Paks Képes Sport

Sportkrém: Matthäusnak a rivaldafény helyett jobb a saját kis világa

2022-04-08 10:14:12

Igazi világpolgár, szinte egész életét rivaldafényben töltötte. A 61 éves, 150-szeres német válogatott Lothar Matthäusról azonban kevesen tudják, hogy imád magányosan a hegyekben túrázni, vagy hogy gyerekkorában a cipőgyárban csomagolt futballcsukákat, hogy zsebpénzhez jusson. Az edzőként Magyarország mellett Ausztriában, Szerbiában, Brazíliában, Izraelben és Bulgáriában is dolgozó szakember már tíz éve kispad nélkül él, de a legkevésbé sem bánja.

sportkrém labdarúgás interjú Németország Magyarország Lothar Matthäus

Válogatott kézilabdázóból sikeres műkereskedő – Eleni Korani és a sport

2022-04-05 14:13:34

A nemzetközi hírű Ernst Galéria tulajdonosa a műkincspiac titkairól, a görög kézilabda-válogatott játékosaként elért sikereiről és az életét megváltoztató repülőútról.   

interjú Képes Sport Eleni Korani

„Mindig add önmagad!” – Risztov Éva, a Sportrádió olimpiai bajnok hangja

2022-04-03 10:26:55

A kihívások éltetik. Már sportolóként is bizonyította, hiszen, bár néhány évre hátat fordított az úszásnak, visszatérése után még nagyobb fokozatra kapcsolt, s már nyílt vízen váltotta valóra gyerekkori álmát: Londonban olimpiai bajnok lett. Risztov Éva néhány hónapja újabb kihívással nézett szembe, és nemigen gondolkozott rajta, hogyan tovább. Bevallása szerint egyelőre az alapozás időszakát éli új korszakában, január közepe óta ébreszti – Harsányi Leventével együtt – hétköznaponként a Sportrádió hallgatóit.

úszás interjú Sportrádió Risztov Éva Képes Sport

Henny Reistad „titka”: sohasem lóg, még az erősítés is szórakoztatja

2022-03-30 06:39:04

Huszonhárom éves korára világ- és Európa-bajnoknak, BL-győztesnek mondhatja magát. Már tiniként eldöntötte, a világ legjobb kézilabdázója lesz, Norvégiában a következő szupersztárként beszélnek róla. Henny Reistad nagyrészt kemény munkájának köszönhetően jutott el mostani szintjére, és nem elégszik meg ennyivel.

női kézilabda norvég női kézilabda-válogatott interjú Vipers Kristiansand Képes Sport Henny Reistad

Mindene a Fradi – ötvenéves Lipcsei Péter, a Ferencváros csúcstartója

2022-03-28 07:42:48

A magyar derbin mutatkozott be az NB I-ben, gólkirály lett a KEK-ben, a Ferencvárossal és az FC Portóval is bajnoki címe(ke)t nyert. A légiósévek után némi kacskaringóval visszatért szeretett klubjához, s összesen 649 mérkőzésen húzhatta magára a zöld-fehér mezt. Lipcsei Péter március 28-án lett ötvenéves.

interjú Lipcsei Péter Ferencváros FC Porto Soroksár Képes Sport